'Turistin görebileceği' kişilere "Güvenli Turizm" logolu aşı kartı...

Kart üzerinde bulunan karekod okutulduğunda sistem e-Nabız'a yönlendiriyor ve ekranda kişinin İngilizce-Türkçe bilgileri yer alıyor.

'Turistin görebileceği' kişilere

Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyada büyük tepki gören, “Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” açıklamasının ardından turizmle ilgili yeni bir adım atıldı. İki doz aşı olan yurttaşlar, “Güvenli Turizm” logolu aşı kimlik kartı alabilecek.

Koronavirüs aşısı olanlar Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği” oluşturabilecek.

Bu kapsamda, iki doz aşısını olan yurttaşların düzenleyeceği aşı kimlik kartının üzerinde, kişinin adı-soyadı, doğum tarihi, T.C kimlik numarası ve isteğe bağlı olarak pasaport numarası yer alıyor. Ayrıca, kimlik kartında kişinin olduğu aşının adı ve yapıldığı tarih ile Kültür ve Turizm Bakanlığının “Güvenli Turizm” logosu bulunuyor. Kart üzerinde bulunan karekod okutulduğunda sistem e-Nabız’a yönlendiriyor ve ekranda kişinin İngilizce-Türkçe bilgileri yer alıyor.

“TURİSTİN GÖREBİLECEĞİ HERKES”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya’da yaptığı aşı hakkındaki açıklamasında, “Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” demişti.