Tunus'ta 1 ay sokağa çıkma yasağı ilanı

Ordu desteğiyle yönetime el koyan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede 1 ay süre ile sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Tunus'ta 1 ay sokağa çıkma yasağı ilanı

Tunus’ta koronavirüs aşılamalarındaki yetersizliği ve ekonomik kriz nedeniyle binlerce kişi, Başbakan Hişam Meşişi ve hükümetinin istifası talebiyle sokağa çıktı. Protestolar sırasında İslamcı En Nahda partisinin binalarının basılırken, bir şehirde de partinin bölge merkezinin ateşe verildiği belirtildi.

Protestoların ardından Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, parlamentoyu dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını ve hükümet ile Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden aldığını duyurdu.

Bugün ise Kays Said,  yayınladığı kararname ile ülke genelinde 1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın “Covid-19 salgını ile mücadele” kapsamında ilan edildiği belirtildi.

Yerel saatle 19.00’dan 06.00’ya kadar uygulanacak olan yasaktan zorunlu şehirlerarası yolculuk yapan, temel ihtiyaçlarını karşılayan ve acil sağlık nedenleri olan yurttaşların muaf olduğu aktarıldı.

Kararname ile ayrıca meydan ve caddelerde “3’ten fazla kişinin toplanması ve bir araya gelmesi”nin de yasaklandığı belirtildi.