TTB'den 17 Mayıs sonrası için uyarı: Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz

TTB İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, 17 Mayıs sonrası başlayacak 'normalleşme' ile ilgili “Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz” uyarısında bulundu.

TTB'den 17 Mayıs sonrası için uyarı: Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz

Tam kapanma süreci  ardından henüz nasıl olacağı açıklanmayan ‘normalleşme’ süreci ile ilgili TTB İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten önemli açıklamalarda bulundu.

“Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz” diyen Ökten, bayram sonrası büyük şehirlere olacak hareketlilik konusunda da uyararak, “Bu hareketlilik daha önce Karadeniz ve Ankara’da iktidar tarafından yapılan kongrelerden sonra gördüğümüz gibi vaka sayısını artırabilir” ifadelerini kullandı.

Aşılama olmadığı sürece normalleşme olamayacağını kaydeden Ökten, Aşılamada şu an toplumu aşılama oranımız düşük. Şu an iki doz aşı yaptığımız oran yüze 14 civarında. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan yani toplumsal koruyuculuğu sağlayamadan normalleşme sürecinden bahsedemeyiz. Bu şartlar sağlanmadıktan sonra yapılacak her normalleşme bize daha önceki kontrollü normalleşme sürecinden sonra mart ve nisan ayında yaşadığımız salgının tekrar artışa geçtiği felakete yol açabilir” dedi.

Yurttaşların salgın tedbirlerinin başladığı 29 Nisan’da özellikle İstanbul, Ankara gibi vaka oranının çok yüksek olduğu illerden Akdeniz ve Ege bölgesine gitmeye başladığını anımsatan Ökten, “17 Mayıs’tan sonra o insanlar geri dönecek. Bu hareketlilik daha önce Karadeniz ve Ankara’da iktidar tarafından yapılan kongrelerden sonra gördüğümüz gibi vaka sayısını artırabilir” ifadelerini kullandı.