TTB İnsan Hakları Kolu üyesi Dr. Benan Koyuncu KHK ile işinden atıldı

Soma'daki işçi katliamının ardından madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel'e verilen iş göremez raporunu veren kişiyi ortaya çıkaran Dr. Benan Koyuncu işten atıldığını duyurdu

TTB İnsan Hakları Kolu üyesi Dr. Benan Koyuncu KHK ile işinden atıldı

TTB İnsan Hakları Kolu üyesi olan Doktor Benan Koyuncu sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile KHK ile işinden atıldığını duyurdu.

Ankara Tabip Odası kayıtlı olan Koyuncu Çankırı Devlet Hastanesi’nde çalışıyordu. 24 Eylül günü KHK ile ihraç edilen Koyuncu ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dr. Benan Koyuncu, sosyal medya hesabından ihraç edildiğini duyurarak, “Öfkemizi soğutmayacağız , bizlerin alacağı bir yaşam var” dedi.

ÖFKEMİZİ SOĞUTMAYACAĞIZ”

Dr. Benan Koyuncu sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“15 Temmuz sonrası bir kez daha işim ile tehdit ediliyorum. Bir kez daha geri döneceğimi biliyorum. Son iki yıldır, izinsiz , dinlenmeden çalışırken; bir yandan acil servis hastaları ile uğraşıp bir yandan da pandemi hastaları ile ilgilendim. Tabi tüm bunların üstüne bir kağıt parçası ile işine son verilmesi öfkeni artırıyor. Ama asıl öfke nedenin bu kez bunlar değil.

Bugün hastaneden ayrılırken sağlık çalışanı arkadaşlarımın yüzlerinde ki üzüntü beni yıktı. Benim üzerimden onlara mesaj verildi. Susun bak onun gibi sizi de işten atarız , 5 dakikada Muayenenizi yapın fazla konuşmayın denildi. Size ne performans adaletsizliğinden, 3600 ek göstergeden, sağlıkta şiddet yasasından denildi. Bugün veda etmek için elini sıktığım arkadaşım ayrı bir sorununu anlatarak bana veda etti.

Onlara dediğimi buradan Tekrarlıyorum :üzülmeyin , öfkeniz soğumasın. Öfkemizi soğutmayacağız , bizlerin alacağı bir yaşam var.”

https://twitter.com/BenanKoyuncu/status/1443629712039976969?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1443629712039976969%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.yolculukhaber.net%2Fttb-insan-haklari-kolu-uyesi-dr-benan-koyuncu-khk-ile-isinden-atildi