TSK'ya yönelik saldırıyı üstlendiler

İdlib'de düzenlenen saldırı sonucu iki asker yaşamını yitirdi. Saldırıyı Ebu Bekir Sıddık'ın Yardımcıları isimli örgüt üstlendi.

TSK'ya yönelik saldırıyı üstlendiler

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Türkiye sınırında İdlib vilayetinde devriye gezen Türk askerlerine yönelik bir saldırı düzenlendiğini duyurdu. Bakanlık, saldırıda iki askerin hayatını kaybettiğini, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasında, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir” denildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) saldırıyı Ensar Ebubekir El Sıddık (Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları) adlı cihatçı grubun üstlendiğini duyurdu.

SOHR, saldırının yol kenarına yerleştirilen patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiğini ve yaralı askerlerin helikopterle Türkiye’ye götürüldüğünü belirtti.

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bölgedeki komutanlarla görüşmek için Suriye sınırına gitmişti.