TSİP Kurucusu Ahmet Kaçmaz yaşamını yitirdi

TSİP Kurucu Genel Başkanı Ahmet Kaçmaz çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

TSİP Kurucusu Ahmet Kaçmaz yaşamını yitirdi

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin (TSİP) kurulduğu 1974’den, kapandığı 1990’a kadar genel başkanlık görevini yürüten Genel Başkanı Ahmet Kaçmaz, bu sabah yaşamını yitirdi. 83 yaşındaki Ahmet Kaçmaz’ın çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’nde eşi Gülsin Kaçmaz ile birlikte yaşayan TSİP kurucusu Ahmet Kaçmaz yaklaşık iki hafta önce evinde fenalaşarak özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Böbrek ve kalp yetmezliği nedeniyle durumunun ağırlaştığı belirtilen Kaçmaz, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Kaçmaz’ın aile dostlarından Hikmet Yıldız “Bir zamanların Türk siyasetine önemli hizmetleri bulunan çok değerli ve önemli bir insanı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Kaçmaz’ı çok sevdiği ve son yıllarını geçirdiği Akyarlar Mahallesi’ndeki Kemer Mezarlığı’nda yarın öğle saatlerinde son yolculuğuna uğurlayacağız” dedi.

16 YIL GENEL BAŞKANLIK YAPTI

Ahmet Kaçmaz, TSİP’in kurulduğu 1974’den, kapandığı 1990’a kadar genel başkanlık görevini yürüttü. 12 Eylül sonrası yurt dışına gitti. İsveç’te siyasi mülteci oldu. Parti çalışmalarını yakından yürütmek için Almanya’da yaşadı. TCK’dan 141-142’nin kalkması sonrası ülkeye döndü.

TSİP, 12 Mart Dönemi’nden sonra kurulan ilk sosyalist partiydi. Başlıca kurucuları; Ahmet Kaçmaz, Yalçın Yusufoğlu, Oya Baydar, Osman Sercan, Aydoğan Gezer, Burhan Şahin, Ali Kar, Hamdi Gülen, Hikmet Karahan, İbrahim Şahin olan TSİP’in kuruluş tarihi 16 Haziran 1974 olarak biliniyor.