"Trump'a yaptıklarını Erdoğan'a da yapacaklar!"

"Sosyal medyada da, bütün diğer medya mecralarında da küresel Yahudi gücüne bağımlılıktan çıkmak, özgürleşmek zorundayız!"

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın ardından iktidarı destekleyen Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan da sosyal medya platformlarının Trump’a yönelik engellemeleri AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için de yapılacağı yönündeki kaygılarını dile getirdi.

Facebook ve Twitter, ABD’deki Kongre işgali sonrası Donald Trump’ın hesaplarını gerginliği tırmandırdığı gerekçesiyle kısıtlamıştı.

İlk olarak Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Twitter ve Facebook’un Trump’ın paylaşımlarını kısıtlamasına “Ülkemizde seçimi kaybettiğinde gitmemek için direnecek birileri mi var? Ne diyorsunuz? Söylediğinizi kulağınız duyuyor mu?” yorumunu yapmıştı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan da Twitter’ın Donald Trump’a yönelik engellemesini kaleme aldığı yazısında “Aynı şeyi Türkiye’de yapacaklar! Erdoğan’a karşı yapacaklar!” ifadelerini kullandı.

“Twitter’ın koskoca Amerikan Başkanı’nın sosyal medya hesaplarını nasıl engellediğini, askıya aldığını gördünüz” diyen Kaplan, ‘kaygı’larını şöyle sıraladı:

“Bu nasıl bir güçtür böyle!

Amerikan başkanlık seçimlerinde ne kadar yalan haber üretti Yahudi gücünün kontrolündeki sözümona saygın Amerikan televizyonları, gazeteleri filan, değil mi!

Resmen bir şeytan icat ettiler Trump’tan! Algı imparatorluğu üzerinden bir canavar icat ettiler! Kitlelere servis ettiler! Kitlelerin beyinlerini yıkadılar!

Aynı şeyi Türkiye’de yapacaklar! Erdoğan’a karşı yapacaklar! Dünyanın başka yerlerinde de başvuracaklar bu tür şeytanî aşağılık yollara!”

Kaplan, şu sıraların modasına da uyarak “Sosyal medyada da, bütün diğer medya mecralarında da küresel Yahudi gücüne bağımlılıktan çıkmak, özgürleşmek zorundayız! Yoksa sürü gibi gütmeye devam edecekler dünyayı da, bizi de!” dedi.