Trump, 'Başka bir şekilde geri döneceğiz' diyerek veda etti

"Yeni yönetime başarı ve şans diliyorum. Başarılı olacaklarını biliyorum çünkü iyi bir temel bırakıyoruz." diyen Trump, "Bu sadece şimdilik bir veda. Başka bir şekilde geri döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Trump, 'Başka bir şekilde geri döneceğiz' diyerek veda etti

Görevi bugün resmi olarak Joe Biden’a devredecek olan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı. Trump son konuşmasında, “Başka bir şekilde geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump, ABD başkanı olarak son defa Beyaz Saray’dan çıktı. Trump ve eşi Melania Trump helikoptere binerek veda töreni için yola çıktı. Trump’ın, Joint Base Andrews’e giderek son bir kez daha Air Force One’a binerek Florida’daki kumsal evine gideceği belirtiliyor.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Trump, “Amerikan Başkanı olarak görev yapmak hayatımın en büyük onuruydu” dedi.

“ŞİMDİLİK BİR VEDA, BAŞKA BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİZ”

Donald Trump, Andrews Hava Üssü’ndeki veda törenine gitti. Trump burada veda konuşmasını yaptı:

“Amerikan ordusunu yeniden inşa ettik, uzaya yönelik yeni bir askeri güç ortaya koyduk. Biz sıradan bir yönetim değiliz.

Yaptıklarımızı gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ekonomimiz, müthiş bir ilerleme kaydetti. Salgın tüm ülkeler gibi bizi de etkiledi ancak kimse kendisini kurtaramadı. Biz ise tıbbi bir mucizeye imza atarak 9 ayda aşı ürettik.

Tarihteki en büyük vergi indirimini başardık. Vergilerinizi yükseltmek istiyorlar. İstihdam yarattık. Şimdiden veriler çok iyi halde. Hisse senedi piyasası da pandemi başlangıcından daha yüksek seviyelerde.

Her zaman sizin için mücadele edeceğim. Yeni yönetime başarı ve şans diliyorum. Başarılı olacaklarını biliyorum çünkü iyi bir temel bırakıyoruz.

Bu sadece şimdilik bir veda. Başka bir şekilde geri döneceğiz.

Başkan yardımcısı Pence’e ve Kongre’ye teşekkür ediyorum, Kongre ile iyi çalıştık. Güzel bir hayat yaşayın, yakında görüşürüz.”

YEMİN TÖRENİNE KATILMAYACAK

Trump, destekçilerinin Kongre binasına yaptığı baskından sonra Biden’ın yemin törenine katılmayacağını duyurmuştu.

Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris bugün başkent Washington DC’de yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin töreninin TSİ 20.00’de başlaması bekleniyor.