TRT Haber, Thodex kurucusunun 48 saat içinde Türkiye'ye iade edileceğini iddia ettiği haberi yayından kaldırdı

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 48 saat içinde Türkiye'ye iadesinin yapılacağını iddia eden TRT Haber, söz konusu haberini yayından kaldırdı.

TRT Haber, Thodex kurucusunun 48 saat içinde Türkiye'ye iade edileceğini iddia ettiği haberi yayından kaldırdı

TRT Haber, MASAK tarafından hesapları bloke edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 48 saat içinde Arnavutluk’tan Türkiye’ye iadesinin gerçekleşeceğini iddia ettiği haberini yayından kaldırdı.

TRT Haber, bugün üst düzey emniyet kaynaklarına dayandırarak “Thodex operasyonunda sona gelindi” başlığıyla bir haber yayımladı. Operasyonun ayrıntılarına yer veren TRT Haber, operasyonun birkaç gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını ve Özer’in 48 saat içinde Türkiye’ye iadesinin yapılacağını iddia etti.

Haberde, “Faruk Fatih Özer’i yakalamak için başlatılan operasyon Başkent Tiran merkezli 4 ülkede devam ediyor. Faruk Fatih Özer yakalandığında ilk olarak Arnavutluk adli makamlarının karşısına çıkarılacak. Ancak Arnavutluk sınırları içinde bir suç işlemediği için bu ülkede yargılanmayacak. Kırmızı bültenle aranan Özer’in pasaportu tahditli olduğundan, kendisine yeni pasaport çıkartılacak. Ardından da İnterpol’e teslim edilecek. 48 saat içinde Türkiye’ye iadesi gerçekleşecek. Faruk Fatih Özer’e Arnavutluk’ta yardım edenlerin adli işlemleri ise bu ülkede gerçekleşecek. Önce ifadeleri alınacak şüpheliler, daha sonra bu ülkenin mahkemelerine çıkarılacak” ifadelerine yer verildi.

TRT Haber, söz konusu haberi birkaç saat sonrayayından kaldırdı.