Trabzon'da hükümet konağı, Rize'de ise öğretmen evi dere yatağına yapıldı

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan sel felaketlerinden sonra dere yatakalarına yapılan binalar gündeme geldi. Halen bu bölgede dere yataklarında yapılan inşaatların devam etmesi de kamuoyunun gündemini işgal ediyor.

Trabzon'da hükümet konağı, Rize'de ise öğretmen evi dere yatağına yapıldı

Batı Karadeniz’de yaşanan sellerden sonra dere yataklarının imara açılması ve bina yapılması yeniden tartışma konusu oldu. Islah çalışmalarıyla daraltılmış ve HES yapılarak suyu kuruma noktasına gelen dere yataklarına vatandaşların haricinde devlet kurumları da bina yapması dikkat çekti. Son örnekler Rize ve Trabzon’dan.

ÖĞRETMEN EVİNİ DERE YATAĞINA YAPMIŞLAR

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre: Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ki Fırtına deresi kenarına yapılan öğretmenevi 2017 yılında hizmete girdi. İş insanı İdris Yamantürk tarafından karayolunun aşağı tarafına dere yatağına yaptırılan Yamantürk Öğretmenevi açılışına dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş AKP’li Milletvekilleri ve belediye başkanları ile iş insanı İdris Yamantürk ve ailesi katılmıştı. Yaşanan son sel felaketinin ardından öğretmenevinin bulunduğu alan tepki çekti.

ÇAYKARA’DA DERE MANZARALI HÜKÜMET KONAĞI

Trabzon’un Çaykara İlçesinde ise 2014 yılında eski hükümet konağı yıkılarak hemen arka tarafına beton duvarla ıslah edilen dere kenarına yaklaşık 4,5 milyon liraya yeni bir bina yapıldı. Yöresel mimariye uygun olarak yapıldığı ileri sürülen yeni hükümet binası 2016 yılında hizmete açıldı. Etrafı dik yamaçlarla çevrili olan ilçede dere yatağında ayrıca bir futbol sahası ile çok sayıda bina bulunurken, yeni inşaatların da yapımına devam edildiği dikkat çekti.