'Tosuncuk'un sağ kolunun AKP ile ilişkisi ortaya çıktı: 10 yıl beraber çalıştılar

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu olarak bilinen Suat Fehmi Emur’un, 10 yıl AKP yönetimindeki Ümraniye Belediyesi’nde çalıştığı ve belediye başkanının sosyal medya hesaplarını yöneten ekibin içinde görev aldığı öğrenildi.

'Tosuncuk'un sağ kolunun AKP ile ilişkisi ortaya çıktı: 10 yıl beraber çalıştılar

Çiftlik Bank davasında şirketin bilgisayar yazılımcısı ve CEO’su Cumhur Yurdakul, ‘etkin pişmanlık’tan faydalanmak için kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın ilişkilerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Cumhur Yurdakul, Mehmet Aydın’ın sağ kolu Suat Fehmi Emur’un paraları aklamak için bir şirket kurduğunu söyledi.

Buna göre, Aydın’ın sağ kolu Emur’un şirkette çalışmaya başladıktan sonra Çiftlik Bank’tan elde edilen parayı aklamak için 2 milyon liralık sermayeyle başka bir şirket kurdurduğu ve şirketi üçüncü bir şahsa devredip paraları çeşitli gerekçelerle havale edip ardından şirketin sermayesini düşürmek için ilanlar verdiği ortaya çıktı.

Emur, savcılıktaki ifadesinde 10 yıla yakın Ümraniye Belediyesi’nde çalıştığını, ardından belediyeden ayrılıp Çiftlik Bank’a danışmanlık yapmaya başladığını söylediği aktarıldı.

İktidara yakın Sabah gazetesi ise Emur’un, Ümraniye Belediyesi’nde ‘Ümraniye Belediye Başkanının sosyal medya hesaplarını yöneten ekibin içinde olduğunu’ yazdı. Haberde, Emur’un belediyenin medya sorumluluğu yürüten ekip içinde de görevli olduğu belirtildi.

Çiftlik Bank, Ağustos 2016’da kurulmuş, Ümraniye Belediyesi’ni ise 2004’ten 2019’a kadar AKP’li Hasan Can yönetmişti.

“AYDIN’I DA DOLANDIRDI”

Bu sırada ‘etkin pişmanlık’tan yararlanan Cumhur Yurdakul, Suat Fehmi Emur’un da Mehmet Aydın’ı dolandırdığını anlattı.

Yurdakul ifadesinde “Fehmi Suat Emur, Çiftlik Bank hakkındaki soruşturma raporunu ‘temiz’ çıkarttırmak için Aydın’dan 500 bin dolar aldı. Daha sonra 1 milyon dolar daha isteyince Mehmet Aydın yakın adamı Emur tarafından dolandırıldığından şüphelendi ve Suat Emur’u kovdu. Rapor da Çiftlik Bank’ın aleyhine çıkınca Mehmet Aydın Brezilya’dan dönmedi” dedi.

EN ‘ÜRKÜTÜCÜ’ İSİM

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli Emur, çıkarıldığı mahkemece “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanmıştı.

Fehmi Suat Emur, Çiftlik Bank organizasyonu içerisinde en ‘ürkütücü’ isim olarak tarif ediliyor.

Çiftlik Bank yöneticilerinden birinin iddiasına göre Bursa’da mafyatik baskılara maruz kalan Mehmet Aydın, şirket merkezini İstanbul’a taşıdıktan sonra bu tür baskılara karşı Emur’u da yanına aldı.

Balıkesir’deki Bitcoin makineleriyle irtibatlı olarak tutuklanan Hakkı Cangül ifadesinde Emur için şunları söylemişti:

“Kendisi Mehmet Aydın’ın sağ koludur. Aydın’ın kendisine Porche hediye ettiğini biliyorum. Şirketteki korumalardan, finans müdürüne kadar tamamını kontrol eder ve hepsi kendisinden talimat alırdı.’ Soruşturma kapsamındaki diğer tutuklu sanıklardan Alper Ergün de Emur’un Çiftlik Bank organizasyonu içinde çok önemli bir isim olduğunu belirterek ‘Sürekli Mehmet Aydın’ın yanındaydı. Aydın’ın sağ kolu olarak büyük kararlarda söz sahibi idi. Çiftlik Bank dolandırıcılık olayında konumunun yukarılarda bir yerde olduğunu düşünüyorum.”