Torununa cinsel istismarda bulunmuştu cezası belli oldu

73 yaşındaki Durmuş O. isimli erkek, 'öz torununa cinsel istismar' suçundan 30 yıl hapis cezası aldı. Durmuş O. hakkında diğer torununa da istismarda bulunduğu gerekçesiyle iddianame düzenlendi.

Torununa cinsel istismarda bulunmuştu cezası belli oldu

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde torununa cinsel istismarda bulunan 73 yaşındaki Durmuş O.’ya 30 yıl hapis cezası verildi. 8 yaşından beri cinsel istismara uğradığı tespit edilen 16 yaşındaki D.O.’nun bebeğinin DNA’sı, Durmuş O. ile yüzde 99,99 eşleşti. Durmuş O. hakkında diğer torununa da cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir iddianame daha düzenlendi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık dede Durmuş O. SEGBİS sistemi ile hazır edildi. Duruşmaya taraf avukatları ile çocuğun anne ve babası da katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı dava dosyasına ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda çocuğun olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğuna dair raporu okudu. Duruşmada beyanda bulunan avukatı, “DNA raporunda da bebeğin babası olduğu aşikardır. Biz bu durumda en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Söz verilen sanık Durmuş O. ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Bunu mal mülk için yapıyorlar. Bana iftira atıyorlar” ifadelerini kullandı.

Mahkeme sanık Durmuş O.’nun ‘öz torununa cebir ve tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar’ suçundan 30 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.