Topbaş için 'Hainler Mezarlığı' ile mesaj: Ölünün arkasından konuşmam ama...

"Kimsesizler Mezarlığı’nı teklif ettiler. Kimsesizlere haksızlık olur, bir Hainler Mezarlığı olsun oraya gömelim’ dedim. Ağır ama ağırlığı da hak ediyorlar"

Topbaş için 'Hainler Mezarlığı' ile mesaj: Ölünün arkasından konuşmam ama...

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından Topbaş’la birlikte anılan “Hainler Mezarlığı” ismi de yeniden gündem oldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Topbaş’ın ardından Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında “Ölünün arkasından konuşmamayı tercih ederim hep. Ama bu görüntü de OHAL döneminin unutulmaz soykırım abidelerinden biriydi ve O mimarıydı. Keşke hep öleceğimizi düşünerek yaşasak. Kadir Topbaş’a Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını affetsin” dedi.

“DİYANET UYGUN BULMADI, KALDIRTTIM”

Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülenler için Pendik’te yapılan mezarlığa ‘Hainler Mezarlığı’ ismi verilmesini “Kimsesizler Mezarlığı’nı teklif ettiler. Kimsesizlere haksızlık olur, bir Hainler Mezarlığı olsun oraya gömelim’ dedim. Ağır ama ağırlığı da hak ediyorlar. İnsanın üzerine geldi mi içinde parçalanan bir mermi kullanıyorlar. Bu adama vatan haini denilmez mi?” diyerek duyurmuştu.

Daha sonra ise mezarlığın tabelasının kaldırılmasına karar verilmiş, Topbaş da bunu “Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ‘Tabelayı kaldırmanız doğru olur’ dedi. Ben de kaldırttım” ifadeleriyle açıklamıştı.