Tokyo'ya ulaşan Çek sporculardan dördü koronavirüse yakalandı

Olimpiyat Oyunları'nda yarışmak üzere Tokyo'ya giden Çekya Milli Takımı'ndan dört sporcu ile takım doktoru ve antrenörünün Covid-19'a yakalandığı ortaya çıktı.

Tokyo'ya ulaşan Çek sporculardan dördü koronavirüse yakalandı

Olimpiyat Oyunları’nda yarışmak üzere Tokyo’ya giden Çekya Milli Takımı’ndan dört sporcu ile takım doktoru ve antrenörünün Covid-19’a yakalandığı ortaya çıktı.

Çekya Başbakanı Andrej Babis, Olimpiyat köyünde yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından durumu “skandal” olarak nitelendirdi.

Aralarında kadınlar plaj voleybolunda 2012 Olimpiyat beşinciliği bulunan Marketa Nausch Slukova ve yol bisikleti sporcusu Michal Schlegel’in de bulunduğu sporcuların pandemiye yakalanmasını “anlayamadığını” söyleyen Başbakan, “Bunu kesinlikle sevmedim” dedi.

Takım doktorunun Tokyo’ya vardıktan sonra yaptırdığı testin pozitif çıkması konusuna da büyük tepki gösteren Başbakan, “Herkesi aşı olmaya ikna etmek için canla başla çabalıyoruz. Ve takım doktorunun uçağa binmeden önce aşı olmadığını fark ediyoruz. Bu durum öncelikle atletler için haksızlık” dedi.