TMO, çiftçinin elinde kalan patates, soğan ve çeltiği satın alıp dağıtacak

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates, 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği satın alacağı bildirildi.

TMO, çiftçinin elinde kalan patates, soğan ve çeltiği satın alıp dağıtacak

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticiden TMO tarafından alımı yapılan patatesin 81 il valiliğince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

Güldal, şunları kaydetti:

“Yeni hasat dönemi başlamadan önce çiftçinin deposundaki ürünün tüketilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla Nevşehir ve Niğde başta olmak üzere üreticinin elindeki ürünü tedarik ediyoruz. Patatesi, 25 kilogramlık çuvallara konularak teslim alıyoruz. Buradaki amaç üreticinin mali kaybını önleyip, giderlerini karşılamak ve ürünün ihtiyaç sahibi tüketicilerin sofralarına ulaştırmaktır.”

”DESTEKLİYORUZ AMA BİZ ZATEN BAŞLAMIŞTIK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Pakdemirli’nin açıklamasına ’’Halkın yararına olacak her adımı destekliyoruz. Ancak iktidarın aklına yeni gelen bu uygulama, zaten bizim belediyelerimiz tarafından uzun süredir hayata geçiriliyor” diyerek yanıt verdi.

Torun, şunları kaydetti:

“19 yıllık devri iktidarlarında, çiftçilerimize kanunda öngörülen desteği dahi vermeyen, onları ağır üretim maliyetlerine ezdiren ve adeta borç batağına sürükleyen iktidar, üreticilerimizi bir nebze de olsa hatırlama lütfunda bulunmuş. Beş müteahhide ülkenin milyarlarca dolarını dağıtan bu iktidar, patates ve soğan üreticilerimize de bir parça da olsa destek vermeyi akıl etmiş. CHP olarak vatandaşlarımızın yararına olacak her adımı, sonuna kadar desteklemekten geri durmayız. Şüphesiz bu adımı da destekliyor ve uygulamanın diğer tarım ürünlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu vesile ile yerel seçim sonuçlarını bir türlü hazmedemeyen iktidarın, örnek aldığı belediyelerimize daha fazla gölge etmemesini, onların yakasından düşmesini ve başarılı hizmetlerinin devamı için duacı olmasını bir kez daha temenni ediyoruz.”