TKH'nin Mustafa Suphi ve 15'leri anma programı: 15’leri unutmayacağız!

"Emperyalist işgale karşı savaşmak için Anadolu’ya dönen ve Karadeniz’de katledilen 15’lerin anmak için işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri pandemi koşulları sebebiyle TKH youtube hesabından yayınlanacak anma toplantısına davet ediyoruz!"

TKH'nin Mustafa Suphi ve 15'leri anma programı: 15’leri unutmayacağız!

28-29 Ocak 1921 tarihinde Karadeniz’de hunharca katledilen Mustafa Suphilerin ve 15’lerin 100. ölüm yıldönümü anması pandemi nedeniyle internet üzerinden düzenlenecek bir etkinlikle yapılacak.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yayımlayarak, Mustafa Suphi ve 15’leri anma programına davet çağrısı yaptı.

Her yıl geniş kitlelerle anma etkinliği düzenleyen komünistler, bu yıl pandemi koşulları sebebiyle TKH youtube hesabından yayınlanacak bir toplantı ile Mustafa Suphi ve 15’leri anacak.

“Karadeniz’in karanlık sularında gerçekleştirilen bu katliamın 100. yılında Mustafa Suphileri, Ethem Nejatları ve 15’leri unutmadık, unutmayacağız.” denilen açıklamada, “Saltanata, işgale, işbirlikçilere ve sömürücülere karşı dün yakılan ateş bugün de yanmaya devam etmektedir. Mustafa Suphilerin, Ethem Nejatların, 15’lerin geleneği bugün mücadeleyle ve partisiyle sürüyor!” ifadelerine yer verildi.

TKH tarafından yapılan “15’leri unutmayacağız!” başlıklı davet açıklamasında şöyle denildi:

“10 Eylül 1920’de temelleri Bakü’de atılan Partimiz Türkiye Komünist Partisi’nin kurucu Merkez Komitesi’nin, 28-29 Ocak 1921 tarihinde alçakça bir cinayetle katledilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Karadeniz’in karanlık sularında gerçekleştirilen bu katliamın 100. yılında Mustafa Suphileri, Ethem Nejatları ve 15’leri unutmadık, unutmayacağız.

Emperyalist işgal ve saltanat yıllarında kurulan TKP’nin ilk önderliği, emperyalist işgale karşı mücadele vermek ve ulusal kurtuluş mücadelesine katılmak için Bakü’den Anadolu’ya geçme kararı almış, ancak yolları alçakça bir cinayet ve pusuyla kesilerek ülke tarihimizin en büyük katliamına maruz kalmışlardır.

Partimizin kurucu önderliğinin katliamıyla eşitliğin, özgürlüğün, anti-emperyalizmin, laikliğin, emeğin sesinin kesileceğini zannedenler yanılmışlardır.

Saltanata, işgale, işbirlikçilere ve sömürücülere karşı dün yakılan ateş bugün de yanmaya devam etmektedir.

Mustafa Suphilerin, Ethem Nejatların, 15’lerin geleneği bugün mücadeleyle ve partisiyle sürüyor!

Emperyalist işgale karşı savaşmak için Anadolu’ya dönen ve Karadeniz’de katledilen 15’lerin anmak için işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri pandemi koşulları sebebiyle TKH youtube hesabından yayınlanacak anma toplantısına davet ediyoruz!

29 Ocak Cuma günü, saat 21.00’de başlayacak anma programı aşağıdaki bağlantı adresinden yayınlanacaktır.”

Anma programı buradan izlenebilecek:

Geleneği geleceğe taşıyoruz: Mustafa Suphi ve 15’leri unutmadık | ÖZEL YAYIN