TKH'den greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerine destek ziyareti

Türkiye Komünist Hareketi, 2021'in son gününde greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

TKH'den greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerine destek ziyareti

Türkiye Komünist Hareketi Genel başkanı ve beraberindeki partililer direnişteki Bakırköy Belediyesi işçilerine 2021’in son gününde destek ziyaretinde bulundu. TKH üyeleri direnişteki işçilerin alkış ve sloganlarıyla karşılandı.

Ziyarette TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek konuşma yaptı. Tekerek, direnişteki işçilere hitaben şunları söyledi:

“Direnişteki işçi kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyorum. Konuşacak çok şey var ama önce neden bugün geldiğimizi söylemek istiorum. daha önce tabiki destek için çok fazla geldik ama özel olarak bugünü seçmemeizin bir nedeni vardı bugün 2021 yılının son günü akaşamda gecede yeni bir yıla gireceğiz.Öncelikle şunu söyliyeyim bu yıl başı gecesinde normal koşullarda dostlarımızla, sevdiklerimizle, yavrularımızla bir mesai sonrasında evimizde yeni bir yılı karşılamamız gerekirken normal koşullarda bugün soğukta olsa, yağmurda, çamurda olsa bu direniş çadırımda bizi tutmaya mecbur kılan zihniyeti öncelikle protesto etmek istiyoruz.”

‘2021 EMEKÇİLERİN ÇOK FAZLA YOKSULLAŞTIĞI BİR YIL OLDU’

“Özellikle bu ülkenin kurumları, kişileri klasik yeni yılın sağlık mutluluk huzur getirmesini isteyecek ama aynı zamanda biliyoruzki mesele mesaj atmak,bu temennilerde ulunmak değil bunun gerekliliğini yerine getirmek. Bugün bakırköy belediyesi acaba kendi çalışanlarına ya da diğer kurumlara bu mesajı atarken bu dileklerinin, temennilerinin arkasında durabilen bir belediye mi yoksa değil mi? Ona bu direnişin karşısında verdiği cevap göstericek ne yazıkki bugüne kadar verdiği cevap bu belediyeye yakışmadığı gibi aynı zamanda bu temennilerin arkasında durmadığını gösteriyor bize. Bakın arkadaşlar çok fazla söze gerek yok ama 2021 yılında emekçilerin çok fazla yoksullaştığı, pandeminin bütün sorumluluğunun emekçilerin üzerine atıldığı, faiz politikaları üzerinden zenginlerin zenginliklerine daha fazla zenginlik kattığı, karlarına kar kattıkları bir dönem oldu. Emekçilerde daha fazla yoksullaştı. Şimdi açlıktan daha aşağı bir noktaya geldi. Çalışanlarada öyle bir şey söylüyorlarki sana ne verirsek kabul et diyorlar. Ancak Türkiye’de işçi sınıfın tarihi şunu göstermiştir her zaman istedikleri olmaz. Bir gün gelir Karper’de ,Flormar’da, bir gün gelir metal sektöründe, bir gün gelir belediye işçileri buna itiraz ederler. İşte biz 2022 yılına başımız dik giriyoruz. Çocuklarımızın yüzüne bakarken yüzümüzü eğmiyoruz, onurlu bir mücadele veriyoruz. Hem kendi geleceğimiz için, hem ülkemiz için hem de çocuklarımızın geleceği için 2022 yılına omurlu giriyoruz. Bu onnurun sebebi bu direniştir.”

‘BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ KAZANIRSA AÇ İNSANLAR KAZANIR’

“Direnmeyebilirdiniz, kabul edebilirdiniz ama o zaman çocuklarınızın yüzüne bakacak bir durumunuz olmazdı. Biz sizin direnişinizden feyz alıyoruz. O yüzden bir kez daha direnişinizi selamlıyoruz. İşçi sınıfı kazanırsa memleket kazanır diyoruz. Bakırköy Belediyesi işçileri kazanırsa metal işçileri kazanır diyoruz. Bakırköy Belediyesi işçileri kazanırsa aç insanlar kazanır diyoruz.

Kazanacağınızdan hiç şüphemiz yok yeter ki direnielim, bir adım geriye atmayalım. Biz inanıyoruz ki bu birlik olduğu sürece, bu direngenlik olduğu sürece 2022 yılı Bakırköy Belediyesi’nde greve çıkan işçilerin hanesine yazılacaktır. Bundan sonrada ben istedim oldu diyen bir zihniyet olmaz. Hekres işçi sınıfının verdiği dersten, gereken sonuçları çıkarır. Hepinizi bir kez daha saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”