TKH: Üyelerimiz ve polis şiddetiyle gözaltına alınan tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır!

TKH tarafından "AKP’nin kurduğu rejim polis devleti ve sıkıyönetim rejimidir!" başlığıyla yayımlanan açıklamada "Üyelerimiz ve polis şiddetiyle gözaltına alınan tüm yurttaşlar ve öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır!" denildi.

TKH: Üyelerimiz ve polis şiddetiyle gözaltına alınan tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek olmak amacıyla Kadıköy’de düzenlenen eyleme müdahale ederken, anayasal hakkını kullanan yurttaşlara biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Eylemde onlarca yurttaş gözaltına alınırken, “AKP’ye boyun eğmeyeceğiz” sloganlarıyla Khalkedon Meydanı’nda buluşan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyelerine saldıran polis, 4 TKH üyesini gözaltına aldı.

Polisin vahşi saldırısı sonrasından TKH tarafından yapılan açıklamada, “Yüzlerce öğrenciyi gözaltına alarak tam bir polis devletine dönüşen AKP rejimi, şimdi de öğrencilere destek olmak isteyenlere karşı polis şiddetini devreye sokmuştur.” denilerek, zorla, baskıyla ve şiddetle hak arama mücadelesini bastırmaya çalışan AKP iktidarının gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı vurgulandı:

TKH tarafından “AKP’nin kurduğu rejim polis devleti ve sıkıyönetim rejimidir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP il yöneticisi Bulu’nun atanmasına karşı başta öğrenciler olmak üzere üniversite bileşenlerinin tepkisine karşı reva görülen polis terörü sıkıyönetim dönemlerini aratmayacak bir noktaya gelmiştir.

Yüzlerce öğrenciyi gözaltına alarak tam bir polis devletine dönüşen AKP rejimi, şimdi de öğrencilere destek olmak isteyenlere karşı polis şiddetini devreye sokmuştur. Boğaziçi Öğrencileri zorla kampüs içinde tutulurken, Türkiye’nin bir dizi ilindeki protesto ve dayanışma eylemlerine müdahale edilmiş, plastik merminin kullanıldığı polis zorbalığına dönüşmüştür!

Zorla, baskıyla ve şiddetle hak arama mücadelesini bastırmaya çalışan AKP iktidarının gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Boğaziçi öğrencilerinin kitlesel gözaltısına karşı dayanışma eyleminde bulunan üyelerimize polis saldırmış, 4 üyemiz gözaltına alınmıştır!

Parti Genel Başkanımız Aysel Tekerek’in yaptığı basın açıklamasına polisin müdahalesi ve 4 üyemizin gözaltına alınması kabul edilemez.

Üyelerimiz ve polis şiddetiyle gözaltına alınan tüm yurttaşlar ve öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır!

AKP’nin kurduğu rejim polis devleti ve sıkıyönetim rejimidir!”