TKH: Ucuz popülist numaralarına halkın karnı tok!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Ancak, her sıkıştığında dine ve milliyetçiliğe sarılan AKP’nin, popülist siyasetinin de artık başarı şansı bulunmuyor. Çünkü, bir çuval patates ve kuru soğana muhtaç edenlerin ucuz popülist numaralarına halkın karnı tok!" denildi.

TKH: Ucuz popülist numaralarına halkın karnı tok!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yoksul bir ailenin evinde yaptığı iftar şovuna ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul bir ailenin evinde yer sofrasında iftara katılarak verdiği görüntünün ucuz popülizmden başka bir şey olmadığı ifade edilirken, Erdoğan’ın, yer sofrasında yemek yiyerek halkçı olamayacağını bilmesi gerektiği vurgulandı.

“Bir çuval patatese ve kuru soğana muhtaç edenlerin ucuz popülist numaralarına halkın karnı tok!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul bir ailenin evinde yer sofrasında iftara katılarak verdiği görüntü ucuz popülizmden başka bir şey değildir. Bu yapılan şey, yoksulluğu ve inançları sömürmenin, dinin siyasete alet edilmesinin bir örneğidir.

Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık döviz rezervinin nasıl harcandığını açıklayamayanların, devlet ihalelerini yandaşlara dağıtanların, şatafat, yağma ve rant düzeni kuranların, emekçilerin yoksulluğu üzerinden ‘pr yapmayı’ hedeflemesi ucuz bir siyaset taktiğidir!

Halkçılık, sömürüye, yoksulluğa ve eşitsizliklere karşı duruş gerektirir. Erdoğan, yer sofrasında yemek yiyerek halkçı olamayacağını bilmelidir.

Türkiye pandemiden kırılırken, Erdoğan ailesinin bu görüntüsü pandemi kurallarını takmayan başka bir ibretlik durumdur.

Ancak, her sıkıştığında dine ve milliyetçiliğe sarılan AKP’nin, popülist siyasetinin de artık başarı şansı bulunmuyor. Çünkü, bir çuval patates ve kuru soğana muhtaç edenlerin ucuz popülist numaralarına halkın karnı tok!”