TKH: Süleyman Soylu derhal açıklama yapmalıdır!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Polis tarafından zorla insan kaçırılması ve darp edilmesi iddiaları konusunda Süleyman Soylu derhal açıklama yapmalıdır!" denildi.

TKH: Süleyman Soylu derhal açıklama yapmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yurttaşlara gözaltı işlemi yapılmadan alıkonulmasına tepki gösterdi. TKH tarafından yapılan açıklamada, polis tarafından zorla insan kaçırılması ve darp edilmesi iddiaları konusunda Süleyman Soylu’nun derhal açıklama yapması gerektiği vurgulanırken, hukuk reformundan bahseden AKP iktidarının, vatandaşların can güvenliğinin bile bulunmadığı bir rejim inşa etmekte olduğu ifade edildi.

“Beyaz toroslar rejimi geri dönmüştür, Süleyman Soylu derhal açıklama yapmalıdır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“20 Ocak tarihinde İstanbul Başakşehir’de 1 yurttaşın ve geçen hafta Ankara’da 3 yurttaşın polis tarafından gözaltı işlemi yapılmadan zorla alıkonulması ve kaçırılması, sonrasında tehdit ve darp edilerek yurttaşların gözleri bağlı bir biçimde ıssız yerleşim yerlerine bırakılması kabul edilemez!

Polis tarafından zorla insan kaçırılması ve darp edilmesi iddiaları konusunda Süleyman Soylu derhal açıklama yapmalıdır!

Hukuk reformundan bahseden AKP iktidarı, vatandaşların can güvenliğinin bile bulunmadığı bir rejim inşa etmektedir.

Bugün beyaz Toroslar dönemi geri gelmiştir!

Sosyalist ve muhalif kimliği belli olan yurttaşları susturmak, sindirmek ve toplumda korku salmak için girişilen bu uygulamalar yasadışı olduğu kadar, suçtur!

Derhal bu iddialar soruşturulmalı ve sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır!”