TKH: Siz işçileri değil, işçiler sizi tarihin çöplüğüne süpürecek

TKH tarafından yapılan açıklamada, "Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan muamele sadece mücadeleci işçilere değil, tüm işçi sınıfına gözdağı verme amacı taşımaktadır." denildi.

TKH: Siz işçileri değil, işçiler sizi tarihin çöplüğüne süpürecek

Özgür Doğan Özkök

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) hakları için direnen Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “İşçilerin en temel hakları olan örgütlenme ve grev hakkı önünde barikat koyan iktidar ve sermaye, emek düşmanı karakterini bir kez daha ortaya koydu.” denildi. “Siz işçileri değil, işçiler sizi süpürecek!”  başlığıyla yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Günlerdir hakları için direnen, işten atmalara, baskıya ve fiziki saldırılara rağmen bildiğinden dönmeyen Bel Karper ve Adkotürk işçilerine sermayenin kolluk kuvvetleri saldırdı.

Tekirdağ Valiliği önünde sorunlarını dile getirmek isteyen işçilere saldıran kolluk kuvvetleri “süpürün” talimatıyla işçileri gözaltına aldı.

İşçilerin en temel hakları olan örgütlenme ve grev hakkı önünde barikat koyan iktidar ve sermaye, emek düşmanı karakterini bir kez daha ortaya koydu.

Emekçileri yok sayan, en küçük bir söz söyleme karşısında kolluk kuvvetlerini harekete geçiren iktidar ve sermaye düzeni, kaybetmeye mahkumdur.

Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan muamele sadece mücadeleci işçilere değil, tüm işçi sınıfına gözdağı verme amacı taşımaktadır.

Ancak talimatla işçileri kapı dışarı edeceğini düşünen iktidar ve sermaye yanılıyor.

Siz işçileri değil, işçiler sizi tarihin çöplüğüne süpürecek.

Partimiz Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan saldırıyı kınar ve işçilerin yanında olduğunu ilan ederken, yaralanan Tek Gıda İş üyesi ve uzmanlarına geçmiş olsun dileklerini iletir.”