TKH, Nedex Kimya işçileriyle buluştu: Yaşasın sınıf dayanışması

Türkiye Komünist Hareketi, grevdeki Nadex Kimya işçileriyle buluştu.

TKH, Nedex Kimya işçileriyle buluştu: Yaşasın sınıf dayanışması

Kocaeli Dilovası’nkda faaliyet gösteren Nedex Kimya’da, işverenin toplu sözleşme masasında uyumsuzluk yaratması nedeniyle Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin başlattığı grev devam ediyor.

Nadex Kimya işçilerinin başlattığı grevin 24. Gününde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) heyeti mücadele eden işçileri ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında Petrol-İş Gebze şubesi başkan yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, pandeminin işçi sınıfının omuzlarına yüklediği yüklere dikkat çekerken işçi sınıfının bu süreçte yaptığı tüm fedakarlıklara rağmen patronların toplu iş sözleşmesi masasındaki tutumunu eleştirdi. Bu grevin kazanımının tüm işçi sınıfı adına önemli bir kazanım olacağını söyleyen Kırmızıçiçek, TKH üyelerine “mücadelemiz birlikte, sınıf dostlarıyla sürecek” diyerek teşekkür etti.

TKH Merkez Komitesi (MK) üyesi Kemal Parlak grevdeki işçilere hitap etti. Kemal Parlak konuşmasında pandemi döneminde işçi sınıfının yaşadığı hayati sorunlara değindi.

İşçi sınıfı sekiz saatlik mesai hakkını unuttu

Parlak, 40 yıllık süreç içerisinde işçi sınıfının hayati haklarına saldırının gün geçtikçe arttığını özellikle de AKP iktidarında çok daha yoğunlaştığını ifade etti. Bu süreç içerisinde işçi sınıfının örgütsüz kılınmasının çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bunların sebebi olarak patronlar olduğunu ifade eden Parlak, işçi sınıfının örgütsüzlüğünün de buna olanak sağladığını söyledi.

Konuşmalar sonrasında TKH üyeleri ve sendikalı işçiler arasında fikir alışverişi yapıldı, işçi sınıfının önündeki mücadele süreci tartışıldı.