TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer'den İhsan Şenocak'a yanıt

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer “Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele diri tutulmalı! Laiklikten vazgeçmeyeceğiz! Herkes bilsin ki yobazlara bu memleketi teslim etmeyeceğiz! Yobazların içinde debelendiği karanlık çukura Türkiye düşmeyecektir!” ifadelerini kullandı.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer'den İhsan Şenocak'a yanıt

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalı ve Facebook-Twitter hesaplarından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Kılçer, gerici İhsan Şenocak’ın voleybol milli takımını hedef alması üzerine “Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele diri tutulmalı! Laiklikten vazgeçmeyeceğiz! Herkes bilsin ki yobazlara bu memleketi teslim etmeyeceğiz! Yobazların içinde debelendiği karanlık çukura Türkiye düşmeyecektir!” diyerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ÜLKEMİZ SÖMÜRÜNÜN, YOKSULLUĞUN, İŞSİZLİĞİN, GELECEKSİZLİĞİN VE GERİCİLİĞİN PENÇESİNDE”

Kılçer, gençliğin karşı karşıya kaldığı geleceksizlik tehdidine ilişkin şunları kaydetti:

“Ülkemiz sömürünün, yoksulluğun, işsizliğin, geleceksizliğin ve gericiliğin pençesinde! Bu sorunlar en fazla gençliği etkiliyor ve gençliğin sorunlarının temelini oluşturuyor. Sermaye sınıfının kar hırsı ve AKP iktidarının politikaları, kamusal hizmet olarak ücretsiz karşılanması gereken eğitim, barınma, sağlık, ulaşım gibi en temel insani hakları birer sektör haline getirmiş, emekçileri ise büyük bir yoksulluk ve çaresizliğin içerisine itmiştir. Kapitalizm işsizlikten beslenir, biliyoruz! İşsizliğin yasak olacağı sosyalist Türkiye için gençleri örgütlenmeye çağırıyoruz! Seni borçlandıran bu düzene karşı ülkemizin aydınlık yarınlarını kurmak, geleceksizliğe ve işsizliğe son vermek örgütlü mücadele sesini yükseltmezsen bilesin ki bu kervan böyle gider!”

“EMPERYALİZME, SÖMÜRÜCÜLERE, GERİCİLERE KARŞI BÜTÜN İŞÇİLER BİRLEŞİN DİYECEĞİZ”

Kılçer sığınmacı sorununa ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yabancı düşmanlığına hayır ancak bugün Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sığınmacı sorununun nedenlerini ve sorumlularına iyi görmek durumundayız!

Bugün ülkemiz, Avrupa Birliği tarafından sığınmacı gettosuna dönüştürülmek isteniyor. Ülkemize akın akın sığınmacılar geliyor, sığınmacıların ülkemizde kalması için Avrupa Birliği ikiyüzlü bir politika izliyor. AKP iktidarı ise Avrupa Birliğinden gelecek milyon avrolara gözünü diktiği için bugünkü tablonun baş sorumlusudur!

Bir kez daha vurgulamak gerekir ki, Suriye sığınmacılar sorununun baş sorumlusu AKP iktidarıdır. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesine soyundular. Cihatçı çeteleri desteklediler, sınırlarımızdan Suriye’ye soktular, cihatçı çeteleri silahlandırdılar. Başka bir ülkede rejim değişikliğine soyundular. Olmadı, yıkımına, parçalanmasına ve savaşa neden oldular. Ülkemiz bedel ödemektedir. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır! Suriyeli ve Afgan sığınmacılar daha büyük bedeller ödemektedir. Yurtlarında, evlerinden, köylerinden oldular. Cihatçı çetelerle Suriye’yi yıkanlar, Suriye yağmalaya giriştiler. Suriye’nin bütün sanayi tesislerinin nasıl yağmalandığını okuyoruz. Şimdi de Suriyeli emekçileri ucuz işgücü haline getirmeyi marifet sayıyorlar! Suriyeli sığınmacılar olmaz ise Türk sanayisi batarmış diye açıklama yapan AKP yetkilileri utanmadan konuşuyorlar. Güvencesiz, sigortasız ve ucuza çalıştırmayı ülkemizde Sığınmacı sorununa mazeret yapmayı utanmıyorlar! Dünyada bugün mülteci ve sığınmacı sorunun yaratan emperyalist müdahaledir. Irak’ta, Afganistan’da ve Suriye’de yaşananlar tam da budur! Öyleyse önce Kahrolsun emperyalizm diyeceğiz!. Sığınmacılar ucuz emek gücü olarak çalıştırılmasına karşıyız diyeceksek, önce Kahrolsun patronların düzeni diyeceğiz. Sığınmacı ya da değil bütün işçilerin kayıt dışı, sigortasız, güvencesiz ve ucuza çalıştırılmasına karşı sınıf kardeşliği diyeceğiz! Mültecilere ve sığınmacıları yönelik ırkçılıktan ve yabancı düşmanlığından rahatsızsak, önce kahrolsun milliyetçilik ve faşizm diyeceğiz. Emperyalizme, sömürücülere, gericilere karşı bütün işçiler birleşin diyeceğiz!”

“YALNIZ DEVRİMCİ BASIN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZDIR!”

Kılçer emperyalistler tarafından fonlanan basın kuruluşları gündemine ilişkin ise şunları söyledi:

“Ülkemizde bir diğer gündem emperyalist vakıflar tarafından bazı medya organlarının fonlandığı gündemi. Bir yandan muhalif basın diye lanse edilen liberaller, diğer taraftan AKP eliyle kurulan rejimin ve sağladığı olanaklarla zenginleşen yandaşlar… Hepsi fonlanıyormuş!

Bizim sözümüz nettir! Patronu olan, fonlanan, devletin olanaklarıyla beslenen basın ne özgür, ne bağımsız ne de tarafsızdır! Bugün yandaş basın da fondaş basında yıllardır güç odakları tarafından beslenip durdu! Her iki kesiminde de birbirine söz söyleyecek durumları yoktur! Ne ABD’ye stratejik müttefikiz diyen yandaş basından hayır gelir ne de yeni mandacılığı temsil eden yetmez ama evetçi liberal tayfadan!Devrimcilerin şiarı bellidir: Kimseden icazet, talimat ve para alınmaz! Yalnız devrimci basın özgür ve bağımsızdır! Ama tarafsız değildir. Biz emekçilerin, işçi sınıfının, yoksulların tarafına tutmaya devam edeceğiz!”

“CUMHURİYET DÜŞMANLARINA KARŞI MÜCADELE DİRİ TUTULMALI!”

Kılçer, gericilerin A Kadın Milli Voleybol Takımı üzerinden yaptığı açıklamalara ilişkin ise şunları kaydetti:

“A Milli Kadın Voleybol takımının başarısı, yine yobazları rahatsız etmiş. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasında pay sahibi olan gericiler şimdi de kadın voleybol takımına karşı yobazlıklarını göstermekten çekinmiyorlar. Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sutanısın; sen ‘burnunu göstermekten utanan’ anaların evladısın. Diyerek ayrımcılığın, cinsiyetçiliğin ve yobazlığın bariz örneğini sergiliyorlar! Bu yobazlar ülkemize ait değildir. Bu ülkenin anaları burnunu göstermekten niye utansın! Bu nasıl bir yobazlıktır! Kadınların oyun oynamasına karşı bu nasıl bir yobazlıktır! Kadın voleybol takımına, iffetsizlik, ahlaksızlık, hayasızlık, edepsizlik suçlamasını yapanlara karşı kadınları gericiliğe boyun eğmemeye çağırıyoruz!Eşit yurttaşlık fikrine tahammülü olmayanlar önce kadınların eşit yurttaşlığını yok etmeye çalışmaktadır. Eşit yurttaşlık için, özgürlük için laiklik düşmanlarına, Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele diri tutulmalı! Laiklikten vazgeçmeyeceğiz! Herkes bilsin ki yobazlara bu memleketi teslim etmeyeceğiz! Yobazların içinde debelendiği karanlık çukura Türkiye düşmeyecektir!”

Basın toplantısını izlemek için: