TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Diktatörlük rejimi kuranların vesayetten şikayet etmesi tam bir demagojidir!

"Mesele Montrö anlaşması ve ABD emperyalizminin Karadeniz’e yerleşme meselesidir. AKP’nin telaşı neden? AKP'nin telaşının nedeni, yolsuzluklarının, yağmanın ve çürümenin üzerini örtmektir. AKP, kendi tabanını konsolide etmek için algı yaratmaktadır"

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Diktatörlük rejimi kuranların vesayetten şikayet etmesi tam bir demagojidir!

103 emekli amiralin Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili sözleri ve son günlerde gündem olan ‘tekkedeki amiral’e ilişkin yayımladıkları ortak bildirinin ardından AKP ve MHP’den gelen tepkilerle, imzacı emekli amiraller ağır ifadelerle hedef alındı. Bildiriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da res’en soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin Cumhuriyet‘e açıklama yapan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer, AKP tarafından gelen tepkileri “Diktatörlük rejimi kuranların vesayetten şikayet etmesi tam bir demagojidir!” ifadeleriyle eleştirdi.

“AKP’NİN TELAŞI NEDEN?”

AKP’nin telaşının nedenini soran Kılçer, “Mesele Montrö anlaşması ve ABD emperyalizminin Karadeniz’e yerleşme meselesidir. AKP’nin telaşı neden? AKP’nin telaşının nedeni, yolsuzluklarının, yağmanın ve çürümenin üzerini örtmektir. AKP, kendi tabanını konsolide etmek için algı yaratmaktadır” dedi.

“NATO’nun ve ABD savaş gemilerinin Karadeniz’de provokasyon girişimleri ortadayken, Kanal İstanbul projesi ile yoksa birilerine söz mü verilmiştir?” diyen Kılçer, Meclis Başkanı Şentop’un sözlerini hatırlatarak, Kaldı ki “Montrö Anlaşması’ndan tıpkı İstanbul Sözleşmesi gibi çekilmek için Erdoğan’ın kararı yeter” diyen bizzat AKP’li Meclis Başkanı Şentop değil midir?” ifadelerini kullandı.

Kılçer’in açıklaması şöyle:

“Emekli amirallerin Montrö Anlaşması’nın önemine dikkat çeken bildirisi AKP’de telaş yaratmış, “vesayet söylemi” üzerinden darbeci bir hava yaratarak telaşlarının üzerini örtmeye çalışmaktadırlar.

Emekli amirallerin bildirisi, Montrö Anlaşması’nın önemine ve Türkiye’nin egemenliğine yapılan vurguyu içermektedir. AKP neden telaş yapmıştır?

Kanal İstanbul’u hararetle savunan AKP’nin bu telaşının arkasında ne vardır?

NATO’nun ve ABD savaş gemilerinin Karadeniz’de provokasyon girişimleri ortadayken, Kanal İstanbul projesi ile yoksa birilerine söz mü verilmiştir?

Kaldı ki “Montrö Anlaşması’ndan tıpkı İstanbul Sözleşmesi gibi çekilmek için Erdoğan’ın kararı yeter” diyen bizzat AKP’li Meclis Başkanı Şentop değil midir?

Emekli amirallerin uyarı niteliğindeki bildirisinden başka manalar çıkaran AKP, Montrö konusunda görüşlerini net olarak ortaya koymalıdır. Kaçak laflarla konuyu geçiştiren AKP, vesayet rejimi sözlerinin arkasına saklanmayı bırakmalıdır. Bugün Türkiye’de bırakın askeri vesayeti, doğrudan diktatörlük yönetimi bulunmaktadır. Diktatörlük kuranların vesayetten şikayet etmesi tam bir demogojidir.

Kaldı ki ordunun başındaki ismi doğrudan hükümete alarak, orduyu yönetime dahil eden AKP’den başkası değlidir. Eğer askeri vesayet aranıyorsa bugünkü hükümet daha fazla askeri vesayeti temsil etmektedir.

Ayrıca Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları AKP’nin ilçe teşkilatı değildir. Hem askeri vesayetten şikayet edip hem de Savunma Bakanlığı ve ordu güçlerine siyasi açıklama yaptırmak vesayetçiliğin daniskasıdır!

AKP son dönem ortaya çıkan pisliklerini örtmeye çalışıyor. Yine ‘darbe’, ‘vesayet’ imasıyla algı yaratıyorlar. Bu algıyla AKP, yolsuzlukların ve yağmanın üzerini örtmek isterken, kendi tabanında konsolidasyon derdindedir.”