TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP azınlık iktidarıdır

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer "AKP, bugün çoğunluğu temsil etmiyor. AKP azınlık iktidarıdır, MHP’ye dayanarak ayakta kalmaya çalışsa bile, MHP ile birlikte bile toplumun çoğunluğun meşruiyetine sahip değildir!" değerlendirmesinde bulundu.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP azınlık iktidarıdır

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalı ve Facebook-Twitter hesaplarından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Kılçer, AKP’nin, bugün çoğunluğu temsil etmediğini ve bir azınlık iktidarı olduğunu vurgulayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“AKP SALGINLA DEĞİL ALGIYLA UĞRAŞIYOR”

AKP’nin salgın yönetimini değerlendiren Kılçer şunları söyledi:

“Öncelikle bugün pandeminin gelmiş olduğu boyut, bir kez daha komünistleri, emekten ve bilimden yana bütün kurumları haklı çıkarmıştır. AKP iktidarı, pandemi ile mücadele yürütmüyor. AKP salgınla değil algıyla uğraşıyor! Sabah akşam algı operasyonları ile ülkeyi yönetmeye alışık olan AKP iktidarı, pandemiyi de algı operasyonları yürüteceğini düşünüyor.”

“YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ BİR TÜRLÜ ÖRTEMİYORLAR”

Kılçer, AKP’nin yolsuzluk dosyasına ilişkin ise şunları kaydetti:

“Tam kapanma diyorlar. Ancak bir şeyi kapatamıyorlar. Yolsuzluğun üstünü bir türlü örtemiyorlar. Bugün AKP iktidarı, ülke tarihinin  yolsuzluk dönemi olarak adlandırılacaktır. Tarihe böyle geçecektir. Zaten bu ekibin, bu zihniyetin tarihinde de ne tür yolsuzluk hikayeleri yazıldığını çok iyi biliyoruz. Kombassan, Yimpaş, Deniz Feneri hikayelerini hatırladınız mı?

Bitmiyor! Yolsuzluklar AKP döneminde artarak devam ediyor! Şimdi kripto para yolsuzluğu daha doğrusu dolandırıcılığı ile Türkiye karşı karşıya kaldı. Dolandırıcılar elini koluna sallaya sallaya yurtdışına gidiyor, mafya babaları internet üzerinden birbirlerini tehdit ediyor.

Mehmet Ağar, yine sahneye çıkmış, ülke 90’lı yıllara dönmüştür! AKP iktidarının kurduğu yeni rejim, 1990’lı yıllarda Ağarların kurmak istediği düzenin ta kendisidir!”

“AKP, DOĞRUDAN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDEN ADIMLAR ATMAKTAN ARTIK ÇEKİNMİYOR”

Kılçer, AKP’nin yasaklarına ilişkin ise şunları söyledi:

“Bugün ülkemizdeki alkollü içki yasağının hangi gerekçelerle alındığını bilen var mı? Bilim Kurulu üyeleri bile, bu yasağın neden alındığını biz de anlamadık diyorlar. AKP, doğrudan yaşam tarzına müdahale eden adımlar atmaktan artık çekinmiyor! Bu karar, basit bir karar değildir. Bu kararın pandemiyle mücadele ile hiçbir ilgisi yok, doğrudan siyasi bir karardır. Yarın kadınların sokakta başlarını açık gezmelerine yasak konulmayacağının garantisini kim verebilir? Değerli yurttaşlar, buradan laiklik için mücadeleyi yükseltme çağrımızı yineliyoruz! Emekçi insanların sermaye düzeni altında yaşadığı yoksulluk bir yana aynı zamanda özgürlükleri de bugün tehdit altındadır!”

“AKP MİLLET ADINA KONUŞMAYI BIRAKMALIDIR”

AKP’nin millet adına konuşmayı bırakmasını söyleyen Kılçer, iktidarın geleceğine ilişkin ise şunları kaydetti:

“AKP millet adına konuşmayı bırakmalıdır! AKP, attığı her adımı milli iradeye dayandırıyor, muhalefeti ise milli iradeye karşı çıkmakla eş değer tutuyor!

AKP, bugün çoğunluğu temsil etmiyor. AKP azınlık iktidarıdır, MHP’ye dayanarak ayakta kalmaya çalışsa bile, MHP ile birlikte bile toplumun çoğunluğun meşruiyetine sahip değildir! O açıdan biliniz ki AKP tarafından atılan her adım bu ülkenin çoğunluğunu değil, bir avuç zenginin, parababasının, yandaşın ve tarikat reislerinin çıkarlarını temsil etmektedir!”

“AKP İKTİDARI SONUNA KADAR NATO’CU BİR İKTİDARDIR”

Kılçer dış politikada atılan adımlara ilişkin ise şunları söyledi:

“AKP’nin dış politikasının doğrudan ABD emperyalizminin çıkarlarıyla paralel oluşturduğunu söyleyip durduk. ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığını biz değil AKP söylemişti. Ortadoğu’da yaşanan yıkım ve savaşın sorumlusu emperyalizmdir. AKP iktidarı da ABD emperyalizinin çıkarlarına sonuna kadar hizmet etmiştir.

Benzer bir siyaseti bugün Karadeniz’de de görüyoruz. AKP iktidarı, sonuna kadar NATO’cu bir iktidardır ve NATO’nun Türkiye’ye biçtiği rol ve misyon AKP iktidarı tarafından doğrudan uygulanmaktadır. ABD emperyalizminin Türkiye’yi soykırımla suçlamasına sesini çıkaramayan AKP’nin nasıl geri vites yaptığını Mısır ilişkilerin yeniden başlaması ile görmüş olduk.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün Mısır yönetimi eli masaya oturan AKP asıl en kısa zamanda Suriye yönetimi ile masaya oturmalıdır!”

Basın toplantısının tamamını link üzerinden izleyebilirsiniz: