TKH: HDP’nin kapatılma girişimi, rejimin faşizan ve gerici karakterini göstermektedir!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Başkanlık sistemi adıyla AKP eliyle ve MHP destekli kurulan rejim, ikiyüzlü ve faşizan bir rejim olduğunu bir kez daha göstermiştir! HDP’nin kapatılma girişimi, rejimin karakterini göstermektedir!" denildi.

TKH: HDP’nin kapatılma girişimi, rejimin faşizan ve gerici karakterini göstermektedir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), HDP’nin kapatılma girişimlerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada  HDP milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açılmasının, AKP-MHP iktidarının yasakçı ve faşizan karakterini bir kez daha ortaya çıkardığı vurgulanırken, bu adımların siyasette yeni bir dizayn hamlesi olduğu vurgulandı. “HDP’nin kapatılma girişimi, rejimin faşizan ve gerici karakterini göstermektedir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“HDP milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu’nun milletvekilliğinin bugün Meclis’te görüşülerek düşürülmesi ve hemen sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açılması, AKP-MHP iktidarının yasakçı ve faşizan karakterini bir kez daha ortaya çıkarırken her türlü reform söyleminin yalandan ibaret olduğunu da somut olarak göstermiştir.

Yıllardır ‘milli irade’ yalanıyla ortalıkta dolaşan iktidarın, bugün Meclis’te grubu bulunan bir partiyi kapatmaya yeltenmesi yüzlerindeki demokrasi maskesinin de düşmesi anlamına gelmiştir.

Yargının doğrudan siyasetin bir aparatı haline dönüştüğü ülkemizde HDP’ye yönelik kapatma girişimi, açık bir siyasi karardır. AKP tarafından planlanan, MHP’ye söyletilen ve yargı eliyle uygulanan bu adımı kimse “bağımsız yargının” bir kararı olarak sunmasın!

Yargıyı, yürütmenin sopası haline getiren AKP-MHP iktidarının yargı kararlarının arkasına saklanarak bir milletvekilinin milletvekilliğini düşürmesi ve siyasi bir partiyi kapatma girişimi, siyasette yeni bir dizayn hamlesidir. Bunun bir tarafı düzen muhalefetine ayar, bir tarafı seçim hesapları diğer tarafı ise Irak ve Suriye’deki gelişmelerle ilgilidir.

Başkanlık sistemi adıyla AKP eliyle ve MHP destekli kurulan rejim, ikiyüzlü ve faşizan bir rejim olduğunu bir kez daha göstermiştir!

HDP’nin kapatılma girişimi, rejimin karakterini göstermektedir!”