TKH: Haksızlığa, yanlışa ve baskıya karşı sokağa çıkmak haktır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), AKP'nin Boğaziçi protestolarına eylem yasağı getirmesine karşı "Haksızlığa, yanlışa ve baskıya karşı Sokağa çıkmak haktır!" başlıklı bir açıklama yaptı

TKH: Haksızlığa, yanlışa ve baskıya karşı sokağa çıkmak haktır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasına yönelik öğrenci protestolarının hedef alınmasına ve “eylem yasağı” getirilmesine tepki gösterdi.

“Haksızlığa, yanlışa ve baskıya karşı sokağa çıkmak haktır!” başlıklı TKH açıklamasında “Boğaziçi Üniversite öğrencileri ve akademisyenleri, üniversite dışından bir AKP yöneticisinin ve liyakatı tartışmalı bir ismin sırf AKP’li diye Erdoğan eliyle rektör olarak atanmasına karşı göstermiş oldukları protesto haklı ve meşrudur!” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Üniversiteye dışarıdan ve hele hele doğrudan AKP yöneticisi bir ismin rektör olarak atanması, liyakat yerine siyasi kadrolaşmanın daniskası ve akademik özgürlüğün ayaklar altına alınmasıdır.

Boğaziçi Üniversite öğrencileri ve akademisyenlerinin, üniversite dışından bir AKP yöneticisinin ve liyakatı tartışmalı bir ismin sırf AKP’li diye Erdoğan eliyle rektör olarak atanmasına karşı göstermiş oldukları protesto haklı ve meşrudur!

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerin göstermiş olduğu haklı tepkiyi ve protestoları, “darbeci zihniyet gibi” göstermek ve karalamaya çalışmak, salgını bahane ederek Sarıyer ve Beşiktaş’ta apar topar eylem yasağı getirmek büyük bir zavallılıktır.

15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın sokağa çıkmasını meşru görenler öğrencilerin yanlışa, baskıya, haksızlığa karşı sokağa çıkmasını ise gayrimeşru ilan edemez!

Sindirme ve korkutma amacıyla öğrencilerin gözaltına alınması kabul edilemez.

AKP, ülkeyi zorbalıkla yönetmektedir!”