TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten "Özlem Zengin" yorumu

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "AKP kendine gerçekten çok isabetli bir grup başkan vekili bulmuş. AKP grubunu oluşturan tüm vekillerin bütün özelliklerini kendinde toplamış." değerlendirmesinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıklamalarına ilişkin, “AKP kendine gerçekten çok isabetli bir grup başkan vekili bulmuş” yorumunu yaparak, gündeme ilişkin önemli gelişmeleri değerlendirdi.

“BAKAN, YİNE YURTTAŞA SORUMLULUĞU ATARAK AZAMİ ÖZEN İSTİYOR”

AKP’nin pandemi sürecindeki rezilliklerinden bahseden Tekerek şunları kaydetti:

“Tayyip Erdoğan, açıkça siyasi rantı için, gövde göstereceğim diye kendisine oy verenlerin bile canını tehlikeye atıyor. Çifte standart diz boyu. Barolara pandemi nedeniyle kongre yaptırmıyorlar neden çünkü, AKP’li adaylar birçok baroda yenilecek, bu yenilgiyi ne kadar erteleseler o kadar iyi AKP için. Ama AKP kongreleri yapılıyor, insanlar salonlara taşınıyor. Rakamlar yükselince de Yalancı Bakan Koca, yine yurttaşa sorumluluğu atarak azami özen istiyor. Rezillik budur işte.”

“ÖZLEM ZENGİN’E TEK BİR SORUŞTURMA YOK”

Tekerek AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıklamalarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

Özlem Zengin AKP Grup Başkanvekili. Bu Özlem Zengin, AKP’den önce kadının adı yoktur diyen vekil, Bu Özlem Zengin, Türkiye’de çıplak arama yok diyen vekil, Bu Özlem Zengin, çıplak aramaya maruz kalan namuslu bir kadın yirmi yıl beklemez diyen vekil.

Özlem Zengin bu sözleri söylüyor, bunu sadece meclis kürsüsünde değil her yerde söylüyor, tek bir soruşturma yok ama ona hakaret ettiği gerekçesi ile bir avukat tutuklanabiliyor. AKP kendine gerçekten çok isabetli bir grup başkan vekili bulmuş. AKP grubunu oluşturan tüm vekillerin bütün özelliklerini kendinde toplamış.

“DİRENİŞTE OLAN TÜM İŞÇİLERİ SELAMLIYORUZ”

İstanbul’un bazı belediyelerinde greve çıkan işçileri selamlayan Tekerek şunları söyledi:

“Şu an İstanbul un bazı belediyelerinde belediye işçileri greve çıktılar. Greve çıkan tüm işçilerimiz ile dayanışma ve destek duygularımızı iletiyoruz. Ekmekçioğlu işçilerinin direnişini selamlıyoruz. Direnişte olan tüm işçileri selamlıyoruz.”