TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’ten Diyanet’in bütçesine tepki: Bir türlü doymak bilmiyorlar

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "Diyanet öyle bir kurum haline geldi ki yiyor yiyor ama bir tülü doymak bilmiyor" dedi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’ten Diyanet’in bütçesine tepki: Bir türlü doymak bilmiyorlar

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen 54,6 milyon TL’lik yatırım bütçesine tepki göstererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“KENDİLERİNİ AKLADIKLARINI FALAN SANMASINLAR”

Tekerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’e ilişkin şunları kaydetti:

“Değerli yurttaşlarımız bugün emekçi kadınların yaşadıkları sorunlar sadece bir erkek şiddetine hapsedilerek açıklanamaz. DİSK geçtiğimiz günlerde bunu raporlarla verilerle kanıtlamıştır. AKP kadını kurtardık deyip dursun, MHP üç hilal dövme takibi yapıp dursun, kadın ve erkek patronlar, emperyalist tekeller, sonu SA ile KOÇ ile biten, MÜSİAD’ı, TÜSİAD’ı ile birlikte bir takım şirketler 8 Mart’ta kadının adını ağızlarına alıp da kendilerini akladıklarını falan sanmasınlar.”

“AKP HALKA KARŞI SUÇ İŞLİYOR”

Tekerek, özelleştirme gündemine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKP iktidarı kendinden önceki iktidarlar gibi özelleştirme yanlısı bir iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP iktidarı hatta kendinden önceki tüm özelleştirmeleri kat be kat geride bırakmış, babalar gibi satarım diyerek ülkede satılmadık yer bırakmadı dediğimiz anda bile satacak bir şeyleri bulup çıkarıyor. AKP, halka karşı suç işliyor. Bu özeleştirme suçlarının da tek tek hesabını komünistler soracaktır”

“SERMAYE SINIFININ PİŞKİNLİĞİ SINIR TANIMIYOR”

Tekerek, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’nın aşı açıklamasına ilişkin ise şu yanıtı verdi:

“Dün Koç Holding yönetim kurulu başkanı bir toplantıda Koç Üniversitesi tarafından hazırlanan bir rapora dair konuşarak aşıdaki eşitsizlikten pandeminin yarattığı yoksulluktan, kadınların pandemide yasadığı zorluklardan bahsetti. Ve sonunda ne dedi biliyor musunuz; Umarım sağ duyu kazanır. Çözüm olarak sunduğu şeye bakin bir de, sağ duyu. Yani bir hiç. Sermaye sınıfının pişkinliği tıpkı sömürüsü kadar sınır tanımıyor. Aşıdaki eşitsizliği aşı milletçiliğine bağlıyor. Öyle güzel bir çark kurduk ki her şeyi alınıp satılır bir hale getirdik diyemiyorlar. İnsanlık sizin sağduyunuzu da bu pişkinliğinizi de bu harami düzeninizi de yok edecek.”

“AKP, DİYANETİ UÇURARAK ÜNİVERSİTELERİ KAYNAKSIZLIĞA MAHKÛM EDİYOR”

Tekerek, Diyanet’in devasa bütçesine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“2021 yılı yatırım programında , Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen 54,6 milyon TL’lik yatırım bütçesi, 119 üniversitenin yatırım bütçesini geride bıraktı. Diyanet öyle bir kurum haline geldi ki yiyor yiyor ama bir tülü doymak bilmiyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin korsan rektörü halen makamında oturup, Boğaziçi’ni uçuracağım yalanına sarılmaya devam ederken, AKP, diyaneti uçurarak üniversiteleri kaynaksızlığa mahkûm ediyor.”

Basın toplantısını link üzerinden izleyebilirsiniz: