TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten Berat Albayrak'a: Hesap vermelisin!

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "Berat Albayrak hala halkın karşısına çıkmış değildir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, çıkıp halkın karşısına hesap vermelisin!" dedi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten Berat Albayrak'a: Hesap vermelisin!

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, Berat Albayrak’ın hesap vermesi gerektiğini savunarak, gündeme ilişkin önemli gelişmeleri değerlendirdi.

“AKP PANDEMİ İLE MÜCADELE ETMİYOR”

Basın toplantısında AKP’nin pandemi ile mücadele karnesine değinen Tekerek şunları kaydetti:

1 yıl geçmesine rağmen pandemi kontrol altına alınamadı. Şimdi pandemi haritaları yapılıyor. Fakat ülkemizde karşı karşıya kalacağımız yeni bir dalganın geleceği bizzat bilim insanları tarafından gündeme getiriliyor.  AKP, bir kez daha pandemi ile mücadele etmiyor, sermayenin çıkarlarına göre adımlar atıyor. AKP, pandemi ile mücadele etmiyor, siyasal olarak adımlar atıyor.  Geçen yaz, sırf turizm patronları için kuralları gevşeten AKP idi. Yine aynı şekilde vaka sayılarını gizleyenlerde kendileriydi. Bugün gelinen noktada AKP’nin pandemi karşısında başarısız olduğu bütün çıplaklığıyla görülmüştür.

“HANGİ HAKTAN VE HUKUKTAN BAHSEDİYORSUNUZ?”

Tekerek, Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na ilişkin ise şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’de her şey yasak.! Yazmak yasak, konuşmak yasak, fikrini söylemek yasak!Ülkemiz tam bir korku rejimi haline gelmiş, ama AKP utanmadan insan hakları eylem planı açıklıyor! Başkanlık rejimi adıyla tek adam saltanı kuranların insan haklarına saygılı olma şansları bile yoktur! Bir yandan insan hakları eylem planı açıklıyorsunuz, diğer yandan HDP’yi kapatmak için harekete geçiyorsunuz! Hangi haktan ve hukuktan bahsediyorsunuz?”

“GERÇEKLER AÇIKLAMALIDIR”

Berat Albayrak’ın hala hesap vermediğini hatırlatan Tekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Berat Albayrak hala halkın karşısına çıkmış değildir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, çıkıp halkın karşısına hesap vermelisin! Ekonomi uçuşa geçecek, bütün önlemleri aldık, ekonomimizin sağlam temelleri var diyerek hazine ve maliye bakanı yapılan Berat Albayrak, hiçbir açıklama yapmadan, apar topar istifa ederek görevinden uzaklaştırılmasının altındaki gerçekler açıklanmalıdır.

Merkez bankası döviz rezervlerinin buharlaşması konusunda açıklama bekleniyor. 128 milyar dolar döviz rezervi kimlere, hangi kurdan verildiği, hangi uluslararası tekellere aktarıldığı açık olarak ortaya konmalıdır. Ama ses yok.”

“8 MART TARİHİ ÖNEMLİ BİR TARİH”

Basın toplantısında tüm emekçi kadınların 8 Mart’ını kutlayan Tekerek şunları söyledi:

“5 gün sonra 8 Mart. 8 Mart tarihi önemli bir tarih. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bu vesileyle bütün emekçi kadınların 8 Mart’ını kutluyoruz. Bütün üye ve dostlarımızı İKD saflarında 8 Mart etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz!”

Basın toplantısını link üzerinden izleyebilirsiniz:

youtube.com/watch?v=_huiKdFc8L0&t=239s