TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Şeriat naraları atanlara kol kanat gerenler bugün iktidardalar

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “Ellerinde benzinle şeriat naraları atanlar onlara kol kanat gerenler onları aklamaya çalışanlar bugün iktidarda gözümüzün önündeler. Katillerin avukatları bakanlık yaptılar AYM üyeliği yaptılar.” değerlendirmesinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Şeriat naraları atanlara kol kanat gerenler bugün iktidardalar

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalı ve Facebook-Twitter hesaplarından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, “Ellerinde benzinle şeriat naraları atanlar onlara kol kanat gerenler onları aklamaya çalışanlar bugün iktidarda gözümüzün önündeler. Katillerin avukatları bakanlık yaptılar AYM üyeliği yaptılar.” diyerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“AKP İKTİDARI BİLEŞENLERİ İKİ YÜZLÜDÜR”

Basın toplantısına Elmalı davası skandalı ile başlayan Tekerek şunları kaydetti:

“Adalet Bakanı başta olmak üzere, Elmalı davasının takip edeceğini söyleyen  Aile Bakanlığı ve cümle AKP iktidarı bileşenleri iki yüzlüdür. Çünkü, cinsel istismarın ispatını belgeye dayandırmak cezayı ona göre vermek için kanun değişikliği yapanlardır bunlar. Bunlar Ensar Vakfı’ndaki olayda bir kereden bir şey olmaz diyenlerdir. Bunlar, çocukları istismar ettiği belgelenen tarikat cemaat şeyhlerinin emri ile İstanbul sözleşmesini kaldıranlardır.”

“DÜĞÜMÜ ÇÖZMEK YİNE HALKIN, İŞÇİ SINIFININ ELİNDEDİR”

Tekerek yargının içinde bulunduğu duruma ilişkin ise şunları söyledi:

“AKP’nin 20 yılında rejim değişmiş, yargı hem bunun aracı olmuş hem de bunun sonucu olmuştur özellikle bugünkü durumu. Rejim değişirken ülkede laiklik problemi yok diyenler, rejim değişirken yargıya güveniyorum diyenler şimdi dürüst savcı aramaktalar. Bu açıklamaları mücadele diye yutturmaya kalkmaktalar. Mücadele bu değil.

Mücadele gericiliğe, emperyalizme, sermaye sınıfına karşı verildiğinde anlam taşır bu anlam mücadelenin toplumsallaşması ile güç kazanır. Bu gücün içinde inanın bu ülkenin gerçek savcıları ve hakimleri de yerlerini alırlar alacaklar. Bu nedenle düğümü çözmek yine halkın işçi sınıfının elindedir.”

“BAĞIMSIZ VE SOSYALİST BİR ÜLKEDE YAŞAYACAĞIZ”

Tekerek, Erdoğan’ın “Kanal İstanbul’un parasını sizden seve seve alırlar” açıklamasına ise şu yanıtı verdi:

“Biz komünistler buradan açıkça hem emperyalistlere, hem onların bu tür işbirlikçilerine diyoruz ki, Sizi seve seve bu ülkeden sileceğiz. Söke söke sizin bizden çaldıklarınızı geri alacağız.

Limanlarımızı, fabrikalarımızı, demiryollarımızı, madenlerimizi, ormanlarımızı, derelerimizi, göllerimizi, suyumuzu ve toprağımızı, gasp ettiğiniz emek gücümüzü, sizden seve seve ve söke söke geri alacağız. Müstemlekede değil bağımsız ve sosyalist bir ülkede yaşayacağız.”

“SİVAS’IN HESABININ SORULMASI YARGIYA BIRAKILMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR GÖREVDİR”

Tekerek, cumhuriyet tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Sivas katliamına ilişkin ise şunları kaydetti:

“Ellerinde benzinle şeriat naraları atanlar onlara kol kanat gerenler onları aklamaya çalışanlar bugün iktidarda gözümüzün önündeler. Katillerin avukatları bakanlık yaptılar AYM üyeliği yaptılar. Dönemin belediye başkanı olan şimdi de Saadet Partisi genel başkanı olan Temel Karamollaoğlu Sivas katliamına katliam bile demiyor.

Davutoğlu’ndan Karamollaoğlu’na işin ucu kendilerine dokununca hep öfkeli gençler masalı devreye giriyor nedense. Bu artıklardan birer muhalif yaratmaya çalışanlar, bunları demokrat diye bize yutturmaya kalkanlara ise asla inanmayın değerli yurttaşlarımız asla.

Dava 2012 yılında zamanaşımına uğratılıyor. Tayyip Erdoğan buna ‘hayırlı olsun’ diyor mesela. Yani hala katiller korunuyor ve kollanıyor. Ve elbette ki Sivas’ın hesabının sorulması yargıya bırakılmayacak kadar büyük bir görevdir. Bu görev laiklik mücadelesini geriye atarak değil öne alarak başarılabilir. Bu görev, geçmişte 6. Filoyu kıblesi sayanlar ve halen bu geleneği devam ettiren sağcılara karşı gerçek bir sol sosyalist mücadele verilerek olur. Bu görev, dincileri besleyen, faşistleri kollayan sermaye sınıfına kaşı eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile mümkün olabilir. 2 Temmuz’da hem katledilen aydınlarımızı anmak, hem de ülkemizdeki laiklik mücadelesini güçlendirmek için sizleri bu pazar günü Beşiktaş’ta saat 17’de yapacağımız eyleme çağırıyoruz.”

Basın toplantısını link üzerinden izleyebilirsiniz: