TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: "Sağ-sol kalmadı" demek AKP’nin işine gelen bir söylem

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, "Kılıçdaroğlu, toplamış yanına ülkenin önde gelen liberallerini açıklamalar yapıyor ve diyor ki; Türkiye’de sağ- sol siyaseti diye bir ayrım yok. Demokrasiye karşı olanlar ve olmayanlar ayrımı var diyor. Halkımıza sesleniyoruz. Bu sahte söylemlere itibar etmeyiniz. Sağ-sol yok demek en çok AKP’nin, en çok sermayenin işine gelen bir söylem." değerlendirmesinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek:

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sağ sol kalmadı’ açıklamasına yanıt verirken, gündeme ilişkin önemli gelişmeleri değerlendirdi.

“HERKESE ÜCRETSİZ AŞI SAĞLANMALI”

“Halkımızı ücretsiz aşı, ve parasız sağlık hizmeti konusunda mücadeleyi büyütmeye bir kez daha buradan çağırmaktayız” diyen Tekerek aşı tartışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

Kamusal ihtiyaçlar özel eli ile, dev ilaç şirketlerin insafına bırakılarak çözülemez. Aksine bu ihtiyaçlar bu şirketler eli ile bırakın karşılanmayı sorunu daha da büyütür. Olması gereken bizim savunduğumuz ise şudur. Herkese ücretsiz aşı sağlanmalı ve bu süreye yayılmamalıdır. Eşit parasız bir sağlık hizmeti şarttır. Bunların olmadığı her geçen gün, emekçiler ölümle karşı karşıya kalırken, zenginler aşı olup bir kenara çekilmekte, devranlarının sürmesi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Halkımızı ücretsiz aşı ve parasız sağlık hizmeti konusunda mücadeleyi büyütmeye bir kez daha buradan çağırmaktayız.

“EMEKÇİLER İLE SERMAYENİN SİYASETÇİLERİ AYNI GEMİDE DEĞİL”

Tekerek, Kılıçdaroğlu’nun “sağ-sol kalmadı” açıklamasına ilişkin ise “Sağ-sol yok demek en çok AKP’nin, en çok sermayenin işine gelen bir söylem” diyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kılıçdaroğlu, toplamış yanına ülkenin önde gelen liberallerini açıklamalar yapıyor ve diyor ki; Türkiye’de sağ- sol siyaseti diye bir ayrım yok. Demokrasiye karşı olanlar ve olmayanlar ayrımı var diyor. Halkımıza sesleniyoruz. Bu sahte söylemlere itibar etmeyiniz. Sağ-sol yok demek en çok AKP’nin, en çok sermayenin işine gelen bir söylem. Daha önce AKP’de hepimiz aynı gemideyiz demişti. Ama biliyoruz ki emekçiler ile patronlar, emekçiler ile sermayenin patronların siyasetçileri aynı gemide değil. AKP’ye karşı olan milyonlarca yurttaşımıza tek seçenek olarak sunulan Milet ittifakı bir seçenek değildir. Çünkü seçenek olması için iki ayrı şeyin olması gerekir. Bugün Cumhur İttifakı da Millet İttifakı da sağcı ittifaklardır. Halkımız sağcıdan sağcı beğenmek zorunda asla değildir.

AKP’den kurtulacağız evet. Ama AKP düzeninden, sermaye düzeninden, emperyalizmden de kurtulacağız. Ve bu adı adınca sol siyaset ile sosyalist siyasetin toplumsallaşması ile olacak. Kılıçdaroğlu’na şimdiden geçmiş olsun diyoruz.”

“KAMUSAL ÇIKARLAR İLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN BU PROJELER DERHAL DURDURULMALIDIR”

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde yaşanan patlamaya da değinen Tekerek, kamusal çıkarlar ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, bu projelerin derhal durdurulması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Mersin’de Akkuyu nükleer güç santrali bölgesinde bir patlama gerçekleşti. Mersin valiliği bunun planlı bir patlama olduğunu duyurdu ama aynı duyurudan anlıyoruz ki, bölgede ev ve seralarda hasarlar meydana gelmiş. Planlı bir patlamada dahi çevrede yıkıcı bir etki yaratan bu santrallerin bir kaza sonucu bir patlamada neler yaratabileceğini öngörmek hiç zor değil. Kamusal çıkarlar ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, ülkemizi bir deney alanına, halkımız da ölüm tehlikesine sokan bu projeler derhal durdurulmalıdır.”

“AKP’NİN PAKETLERİNDEN BU ÜLKE EMEKÇİLERİNE HAYIR GELMEZ”

Tekerek, AKP’nin reform paketlerine ilişkin ise “AKP’nin paketlerinden bu ülke emekçilerine hayır gelmez” diyerek şunları kaydetti:

“AKP, üniversitelerin sorgulamayan, boyun eğen, her türlü gerici politikaya destek olan AKP’nin bir bürosu gibi çalışan yerler olmasını bekliyor. Buna karşı çıkanları, en temel anayasal haklarını kullananları terörist olarak damgalıyor. Şimdi bu gerçekler ortadayken yakın bir zamanda karşımıza çıkıp çeşitli reform kararları aldıklarını açıklayacaklar. Bu paketlerin ayrıntıları geldikçe bir sonraki toplantımızda biz de daha ayrıntılı görüşlerimizi sunacağız. Ama şimdiden söyleyebiliriz ki, AKP’nin paketlerinden bu ülke emekçilerine hayır gelmez.”

Basın toplantısının tamamını izlemek için;