TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: İktidar uzay edebiyatıyla halkla dalga geçiyor

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "Kadını aşağılayan, emekçileri pandemi de bırakın desteklemeyi daha da borçlandıran bu iktidar bu yoksulluk karşısında uzay edebiyatı ile halkla artık dalga geçme aşamasına gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: İktidar uzay edebiyatıyla halkla dalga geçiyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, bu iktidarın bu yoksulluk karşısında uzay edebiyatı ile halkla artık dalga geçme aşamasına geldiğini belirterek, gündeme ilişkin önemli gelişmeleri değerlendirdi.

“ANA MUHALEFET PARTİSİ GENÇLERE MUHALEFET ETMEYE BAŞLADI”

Ana muhalefetin Boğaziçi Direnişi’nde gençlere yaptığı muhalefeti hatırlatan Tekerek şunları kaydetti:

“Ana muhalefet partisi, Boğaziçi direnişi tüm ülkeye yayıldıkça, gençlerin direnci arttıkça, AKP’ye muhalefet etmeyi bıraktı, gençlere muhalefet etmeye başladı. Politikanın ise sadece sizlerin makam odalarınızda, meclis kürsülerinde yapılmasını istiyorsanız siz de korkuyorsunuz demektir. Gençlerin önemli taleplerinin düzen karşıtlığına evrilmesinden, eşitlik, özgürlük, laiklik, kardeşlik diyemeyen her politikacıya, itiraz etmelerinden korkuyorsunuz.”

“ONCA YILDIR GERÇEK SORUMLULAR YARGIDAN KAÇIRILIYOR”

Çorlu tren katliamı davasında yaşanan yargı skandalına da değinen Tekerek şunları söyledi:

“Dün Çorlu tren faciasında çocuğunu kaybeden bir anneye, davayı gören hakimlere eleştiri getirdiği için başka bir mahkeme tarafından ceza verildi. Parti olarak takip ettiğimiz bu dava Türkiye’de tarihe geçmiştir. Davayı takip eden gazeteciler, gerçeği gösteren gazetecilere tazminat cezası kesildi

Onca yıldır gerçek sorumlular yargıdan kaçırılıyor, 25 kişinin yakınları adalet bekliyorken, adalet talep edenlere ceza vermek, daha çok adalet beklersin demektir, üstelik fazla zorlama suçlu duruma düşersin demektir.”

“BİTMİŞ BİR İKTİDARSINIZ”

Tekerek, Erdoğan’ın ‘uzay müjdesi’ne ilişkin ise şunları kaydetti:

“Kadını aşağılayan, emekçileri pandemi de bırakın desteklemeyi daha da borçlandıran bu iktidar bu yoksulluk karşısında uzay edebiyatı ile halkla artık dalga geçme aşamasına gelmiştir. Bizler bu dalgalarınıza da boyun eğmeyeceğiz. Gerçekler gün gibi ortadadır. Artık müjdeleriniz göz boyayamıyor karın doyurmuyor. Bu ülkeye artık verdiğiniz kala kala ne kaldı? Markette nasıl davranmak gerek talimatlarınız ile, çöpten beslenenlere önerileriniz. Bitmiş bir iktidarsınız.”

BASIN TOPLANTISI TAM METNİ

Basın toplantısını link üzerinden izleyebilirsiniz: