TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Bu yaptıklarınızın altında sizler ezileceksiniz kadınlar yaşayacak

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "Eşitlik ve özgürlük gelecek laiklik gelecek bu yaptıklarınızın altında sizler ezileceksiniz kadınlar yaşayacak." dedi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Bu yaptıklarınızın altında sizler ezileceksiniz kadınlar yaşayacak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına karşı düzenlenen eylemde verdiği mesajda, AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırarak, erici, faşist, yobaz yüzünü bir kez daha tescil ettiğini vurguladı. “Eşitlik ve özgürlük gelecek laiklik gelecek bu yaptıklarınızın altında sizler ezileceksiniz kadınlar yaşayacak.” diyen Tekerek mesajında şunları kaydetti:

“Bugün binlerce kadın, binlerce emekçi kadın Kadıköy İskele Meydanındayız AKP’nin önce bir lütufmuş gibi sunduğu İstanbul Sözleşmesi  bir gece yarısı kaldırılarak kadınlara karşı bir silah olarak çevrildi. İstanbul Sözleşmesi kadınların hakkı, AKP’nin bize bir lütfu değil. AKP bunu kaldırarak gerici, faşist, yobaz yüzünü bir kez daha tescil etti. Kadınlar boyun eğmediklerini bugün burada gösteriyorlar. Bugün bu yasanın kaldırılmasını isteyen gericiler yobazlar hiç ama hiç mutlu olmasınlar. Bugünden sonra emekçi kadınlar eşitlik özgürlük laiklik için mücadelelerini daha da yükseltecekler. İstanbul Sözleşmesi’nden de ileri eşit özgür bir ülke yaratarak hepinizi bu ülkeden kovacağız. Eşitlik ve özgürlük gelecek laiklik gelecek bu yaptıklarınızın altında sizler ezileceksiniz kadınlar yaşayacak.”