TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: AKP, ülkedeki yağmayı, talanı, vurgunu ve soygunu yönetiyor

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "AKP, 18 yıldır ülkedeki yağmayı, talanı, vurgunu ve soygunu yönetiyor. İktidarda kalabilmek için ise artık kimsenin inanmadığı boş vaatlerde bulunmaktan da geri durmuyorlar.” dedi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: AKP, ülkedeki yağmayı, talanı, vurgunu ve soygunu yönetiyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Tekerek, AKP’nin paketlerine “AKP, 18 yıldır ülkedeki yağmayı, talanı, vurgunu ve soygunu yönetiyor.” İfadeleriyle tepki göstererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BOŞ VAATLERDE BULUNMAKTAN GERİ DURMUYORLAR”

Basın toplantısına AKP’nin paketleri ile başlayan Tekerek şunları kaydetti:

“Recep Tayyip Erdoğan neredeyse her hafta bir paket açıklıyor, anayasa paketi, ekonomi paketi sırası ile geliyor ve geldiği gibi ne diyorlarsa tersini yapmakta bir an bile gecikmiyorlar. AKP, 18 yıldır ülkedeki yağmayı, talanı, vurgunu ve soygunu yönetiyor. İktidarda kalabilmek için ise artık kimsenin inanmadığı boş vaatlerde bulunmaktan da geri durmuyorlar.”

“SURİYE’DE EMPERYALİZM İŞGALİ DOĞRULTUSUNDA YÜZBİNLERCE İNSAN KATLEDİLDİ”

10. yılını geride bırakan Suriye’ye yönelik emperyalist işgale de değinen Tekerek şunları söyledi:

“AKP ülke içinde neyse, ülke dışında da odur. Suriye’ de süren savaşın, yıkımın 10 yılını geride bıraktık. Bu 10 yılda bir ülke, komşu ülkemiz üstelik Suriye’de hem insanlığa karşı suç işlendi hem de emperyalizm işgali doğrultusunda yüzbinlerce insan katledildi. Suriye’deki direniş, emperyalistlerin hevesini kursağında bıraksa da, yıkım çok büyük oldu.”

“İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI’NDAN ÇIKA ÇIKA DİYANET ÇIKMIŞTIR”

Tekerek, Diyanet’e yüklenen misyonlara ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

Diyanet işleri Başkanlığı da AKP’de bırakın insan haklarında rol almayı, insan haklarına doğrudan saldıran kurumlar haline gelmiştir. İnsan Hakları Eylem Planı’ndan çıka çıka Diyanet çıkmıştır. Yalancının mumu yine yatsıya kadar yanmıştır.

“AKP BU BİR YILDAN BAŞARI ÖYKÜSÜ ÇIKARAMAZ”

Tekerek, AKP’nin pandemi yalanlarına ilişkin ise şunları söyledi:

“AKP’nin yalanları o kadar büyüktü ki, cumhurbaşkanı hiç kendini yormasın bu 1 yıldan bir başarı öyküsü çıkaramaz. Maske, aşı, eğitim, sağlık emekçilerinin durumu, işsizlik verileri ve daha birçok alanda pandemiyi fırsat bildiniz. Lebalep kongrelerinizi bile halen sürdürüyor, emekçilerden, halktan ise duyarlılık bekliyorsunuz.”

“TÜM KATLİAMLARIN HESABI SORULACAK”

Basın toplantısını 16 Mart Beyazıt ve Halepçe katliamlarını hatırlatarak bitiren Tekerek, şunları kaydetti:

“Emperyalizm ve yerli işbirlikçileri konu çıkarları olduğunda, katletmekten geri durmuyorlar ve durmayacaklar. İnsanlığın üzerinde korku yaratmak ve bu yolla insanlığın sinmesini istemek, ancak ve ancak kendi korkularının sonuçlarıdır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Bu düzeni, bu insanlık dışı düzeni yine insanlık mutlaka yenecek. Tüm katliamların hesabı da mutlaka sorulacaktır.”