TKH Gençliği'nden Erdoğan'a: Üniversiteleri karıştıran bizzat AKP ve sermaye düzenidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "üniversitelerimizi karıştırmak isteyenler" ithamına yanıt verdi. TKH Gençliği'nin yanıtında "Üniversiteleri karıştıran bizzat AKP ve sermaye düzenidir!" denildi.

TKH Gençliği'nden Erdoğan'a: Üniversiteleri karıştıran bizzat AKP ve sermaye düzenidir!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’yu ataması sonrası öğrencilerin ve akademisyenlerden gelen tepkiye ilişkin bugünkü konuşmasında “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz” dedi. Erdoğan’a yanıt, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği’nden geldi.

TKH Gençliği’nin “Üniversiteleri parçalamak için yandaş rektör atayanları hep birlikte takip ediyoruz!” başlıklı açıklamasında, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerin AKP’li Melih Bulu’ya karşı yükselttiği tepki, atanan kadar atayanı da rahatsız ettiğine dikkat çekilirken “Üniversite öğrencilerinin evlerine gece baskınları düzenleyerek toplumu paralize etmeye ve öğrencilerin meşruiyetini kırmaya çalışan sizlersiniz!” denildi.

Açıklama, Melih Bulu’nun derhal istifa etmesi talebiyle son buldu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin talepleri belli ve nettir. Melih Bulu derhal istifa etmelidir. Zira Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması, üniversiteleri karıştırmak isteyen zihniyeti yeterince ortaya koymaktadır.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, “Atamayı üniversiteleri karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Planları işlemeyen, gençliğin tepkisiyle karşılaşınca ne yapacağını şaşıran AKP iktidarı, çözümü yine gençliğe saldırmakta bulmaktadır. Her türlü hukuksuzluk, üniversitelere saldırı, üniversitelerin özelleştirilmesi ortadayken, öğrencilerin ve akademisyenlerin yürüttüğü mücadele bütün toplum tarafından sahiplenilirken, ortaya konan bu yaklaşım AKP iktidarının zayıflığına işaret etmektedir.

Erdoğan aynı zamanda yaptığı konuşmada üniversiteli gençliğin mücadelesini Haziran direnişi ve 15 Temmuz’a benzetmektedir. Haziran direnişi ülke tarihinin en büyük isyanı, AKP iktidarının gerici, işçi, kadın, gençlik düşmanı politikalarına karşı bütün toplumun ayağa kalktığı ve dur dediği bir direniş olarak tarihimizde yerini almıştır. 15 Temmuz ise sizin eserinizdir! Bu şekilde benzetmelerle ne gençliği “fetöcü” ilan etmenize ne de Haziran direnişini karalamanıza izin vermeyeceğiz!

Üniversiteleri karıştıran bizzat AKP ve sermaye düzenidir!

Üniversitelere cübbelere basarak girenler sizlersiniz!

Üniversite kapılarına kelepçe vuranlar sizlersiniz!

Üniversite öğrencilerinin evlerine gece baskınları düzenleyerek toplumu paralize etmeye ve öğrencilerin meşruiyetini kırmaya çalışan sizlersiniz!

Bu hamleleriniz tutmayınca yine gençliği hedef almaya başladınız.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin talepleri belli ve nettir. Melih Bulu derhal istifa etmelidir. Zira Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması, üniversiteleri karıştırmak isteyen zihniyeti yeterince ortaya koymaktadır.

TKH Gençliği

9 Ocak 2021″

https://twitter.com/GenclikTKH/status/1347990346328846339