TKH Gençliğinden 16 Mart açıklaması: Sermayeye, gericiliğe, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltiyoruz!

TKH Gençliği 16 Mart Beyazıt katliamının yıldönümün de “Sermayeye, gericiliğe, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltiyoruz!” başlıklı açıklama yayımladı.

TKH Gençliğinden 16 Mart açıklaması: Sermayeye, gericiliğe, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltiyoruz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği yayımladığı açıklamasında, “16 Mart’ın üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen sermaye düzeni ve AKP iktidarının gençliğe yönelik saldırıları ise hız kesmeden devam ediyor. Boğaziçi Direnişi’nden de görüleceği üzere, iktidarın dayatmalarına karşı eylem yapan gençlik “terörist olmakla” suçlanmış, öğrenciler evleri basılarak gözaltına alınmış ve AKP iktidarı kendi tabanını konsolide etmek için Boğaziçi Direnişi’ne yalan ve kara propagandayla saldırmıştır. Dün 16 Mart Katliamını gerçekleştirenler ise bugün AKP ile birlikte gençliğe tehditler savurmaktadır” vurgusu yer aldı.

Açıklama ise şu şekilde:

Sermayeye, gericiliğe, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltiyoruz!

16 Mart 1978’de faşistlerin saldırılarından dolayı İstanbul Üniversitesi’ne toplu giriş çıkış yapan devrimci öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırı sonucu 7 öğrenci hayatını kaybetmiş, 41 öğrenci ise yaralanmıştı. Tarihimizde 16 Mart Beyazıt Katliamı olarak yerini alan bu saldırı ve katliam sermaye düzeninin, işbirlikçiliğin ve faşist hareketin gerçek yüzü olarak görülmelidir.

Bu katliamın perde arkasında emperyalizmin ve sermaye düzeninin ülkemizde gerçekleştirmek istediği dönüşümü hayata geçirmek, sol ve sosyalist hareketi baskılamak ve yeni bir ülke kavgasının önüne geçmek arayışı bulunmaktadır.

Güçlenen işçi sınıfı hareketine, siyasallaşan ve kapitalizmi sorgulayan gençliğe karşı yapılan bu saldırı aynı zamanda sermaye düzeni ve emperyalistler tarafından 12 Eylül 1980 faşist darbesine zemin hazırlamak amacıyla tasarlanmış ve faşist hareket; sermayenin sivil kolluk gücü olarak devreye sokulmuştur.

16 Mart’ın üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen sermaye düzeni ve AKP iktidarının gençliğe yönelik saldırıları ise hız kesmeden devam ediyor. Boğaziçi Direnişi’nden de görüleceği üzere, iktidarın dayatmalarına karşı eylem yapan gençlik “terörist olmakla” suçlanmış, öğrenciler evleri basılarak gözaltına alınmış ve AKP iktidarı kendi tabanını konsolide etmek için Boğaziçi Direnişi’ne yalan ve kara propagandayla saldırmıştır. Dün 16 Mart Katliamını gerçekleştirenler ise bugün AKP ile birlikte gençliğe tehditler savurmaktadır.

Bütün bunlara rağmen 16 Mart Katliamı sonrası öğrenci gençliğin eşitlik ve özgürlük mücadelesi nasıl son bulmadıysa AKP’nin ve sermaye düzeninin saldırılarının da gençliğin “yeni ülke, yeni üniversite” mücadelesinin önüne geçemeyeceği bilinmelidir.

16 Mart’ın hesabının sorulması ise yalnızca yeni bir ülke kavgasının yükseltilmesinden geçmektedir.

Geleceksizlik düzenine, işsizlik bataklığına, üniversitelere saldıranlara, gençliği görmezden gelenlere karşı örgütlü mücadele yükseltilmeli; sermaye düzeninden, gericilikten, emperyalizmden hesap sorulmalıdır!

 

TKH Gençliği

 

16.03.2021