TKH Gençliği: Tutuklu öğrenciler serbest bırakılmalı, atanmış rektör Naci İnci istifa etmelidir!

TKH Gençliği yayımlamış olduğu açıklama ile Boğaziçi Üniversitesi'ndeki 'atanmış rektör' protestosundan dolayı tutuklanan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını ve Naci İnci'nin istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

TKH Gençliği: Tutuklu öğrenciler serbest bırakılmalı, atanmış rektör Naci İnci istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, kayyum rektör Melih Bulu’nun yerine atanan Naci İnci’yi protesto eden öğrencilerin tutuklanması üzerine bir açıklama yayımladı.

Protestoda yer alan öğrencileri polise ihbar eden Naci İnci’nin derhal istifa etmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada tutuklu bulunan öğrencilerinde serbest bırakılması gerekildiği öne çıkartıldı.

“Tutuklu öğrenciler serbest bırakılmalıdır! Atanmış rektör Naci İnci İstifa!” başlığı ile yayımlanan açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi’ne önce Melih Bulu’yu sonrasında ise Naci İnci’yi atayarak üniversiteyi dizayn etmek isteyen AKP iktidarı, gençliğin tepkisine katlanamamakta ve tutuklamalarla gençliği sindirmeye çalışmaktadır.” denildi.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Tutuklu öğrenciler serbest bırakılmalıdır! Atanmış rektör Naci İnci İstifa!

AKP’li Melih Bulu’nun görevden alınması sonrası Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci öğrenci düşmanı politikalarıyla Melih Bulu’yu ve AKP iktidarını aratmayacağını göstermiştir.

Okuldan çıkarken protestoyla karşılaşan Naci İnci özel güvenlikleri öğrencilere saldırtmayı tercih etmiştir.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alan konuşması sonrasında ise öğrenciler gözaltına alınmış ve iki öğrenci tutuklanmıştır.

Erdoğan’ın hedef göstermesi sonrasında gerçekleşen gözaltı ve tutuklama işlemi ise başkanlık rejiminin geldiği noktayı ortaya koymaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi’ne önce Melih Bulu’yu sonrasında ise Naci İnci’yi atayarak üniversiteyi dizayn etmek isteyen AKP iktidarı, gençliğin tepkisine katlanamamakta ve tutuklamalarla gençliği sindirmeye çalışmaktadır.

Bütün bu sürecin sorumlusu üniversiteleri arka bahçesi olarak gören AKP iktidarı ve onun atanmış rektörü Naci İnci’dir!

Tutuklanan öğrenciler derhal serbest bırakılmalı, Naci İnci istifa etmelidir!

Başta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olmak üzere tüm üniversiteli gençliğe düşen görev ise AKP’ye, gericiliğe, geleceksizliğe, işsizliğe, atanmış rektörlere karşı yeni bir ülke, yeni bir üniversite kavgasını güçlendirmektir.

Naci İnci istifa sesini yükseltelim!”

TKH Gençliği