TKH Gençliği: Kahrolsun gericilik!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, Antalya'da gericilerin yurdunda yaşanan katliama ilişkin bir açıklama yaptı.

TKH Gençliği: Kahrolsun gericilik!

Antalya’da bir cemaat yurdunda kalan bir üniversite öğrencisinin başı kesilerek katledilmesiyle ilgili olarak komünist gençlerden sert bir açıklama geldi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği tarafından yapılan açıklamada, “sürekli taciz, tecavüz, istismar, şiddet ve denetimsizliklerle, yangın haberleriyle gündeme gelen memleketin yüz karası bu yapılanmalarda yaşanan ilk olay bu değildir! Memleketten gericiliğin kökü temizlenmediği müddetçe de son olmayacaktır!” denildi.

Bir üniversite öğrencisine yönelik “Deccalı öldürdüm” diyerek işlenen bu katliamın arkasındaki gerici düşüncelerin göz ardı edilmemesi ve cemaat, tarikat ile gerici derneklerin gerçek yüzünün görülmesi çağrısı yapılan açıklamada Türkiye Komünist Hareketi Gençliği olarak çağ dışı düşünceler üreten, onları besleyen ve alan sunan; insanlık düşmanı piyasacı anlayışa karşı mücadeleye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Antalya’da Nur Cemaati’ne bağlı İlim ve Kültür Derneği’nin yurdunda, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1. sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul yurdun aşçısı tarafından canice katledildi.

Gerici cemaat ve vakıfları, kamu yararına çalışan kuruluşlar olarak gören ve buralara her ay binlerce lira ödenek ayıran AKP iktidarı ve gerici-piyasacı anlayış sorumlusu oldukları bu tabloya iyi bakmalıdır!

Cemaat yurtlarının sicili oldukça kabarıktır! Sürekli taciz, tecavüz, istismar, şiddet ve denetimsizliklerle, yangın haberleriyle gündeme gelen memleketin yüz karası bu yapılanmalarda yaşanan ilk olay bu değildir! Memleketten gericiliğin kökü temizlenmediği müddetçe de son olmayacaktır!

Bir üniversite öğrencisine yönelik “Deccalı öldürdüm” diyerek canice işlenen bu katliamın arkasındaki gerici düşünceler göz ardı edilmemeli; cemaat, tarikat ve gerici derneklerin gerçek yüzü görülmelidir. Memleketimize hiçbir yararı olmayan, gerici ve yoz düşüncelerin palazlandırıldığı, toplum yaşamına doğrudan türlü müdahalelerde bulunan bu karanlık yapılanmaların ülkemizde doğrudan piyasacılık ve sermaye düzeni ile bağı bulunmaktadır.

Her yıl okumak için ailesinin yanından farklı şehirlere giden milyonlarca gencin en büyük sorunlarından biri barınma sorunu olduğu ülkemizde devlet yurtları mevcut ihtiyacı karşılamamaktadır. Buysa en temel haklarımızdan olan barınmanın dahi bir sektöre dönüşmesi ve devlet yurtlarının yerinin büyük kısmı vakıf ve cemaatlere bağlı özel yurtlar tarafından doldurulmasıyla sonuçlanmaktadır.

Öğrencileri burs yerine; krediyle borçlandıran, devlet yurtlarını ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlemeyen AKP iktidarı kamu yararı saydığı bu gerici cemaat ve vakıflarına yurtlarına her ay öğrenci başına bin liraya yakın ödenek ayırmaktadır. AKP’nin yapmış olduğu tercih gayet açıktır; piyasacılık ve gericilik kol kola yürümekte, yalnız geleceğimize değil hayatlarımızın kendisine dahi göz dikmiş durumdadır.

Barınma sorunu Türkiye’de bir sistem sorunudur ve çözülmediği müddetçe daha büyük sorunlarla ve karanlık bir tabloyla bizi karşı karşıya bırakmaktadır.

Ne piyasacılığın kendisi ne de piyasacılık eliyle gericiliğin palazlandırılması kabul edilemez!

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği olarak çağ dışı düşünceler üreten, onları besleyen ve alan sunan; insanlık düşmanı piyasacı anlayışa karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Gericiliğin ve onu besleyen sermaye düzeninin aramızdan aldığı her bir arkadaşımızın hesabını soracağız!

TKH Gençliği
7.12.2021″

https://twitter.com/GenclikTKH/status/1468265486018306052?t=8ShpA90U1GPiq_jjYcql3Q&s=19