TKH Gençliği: Cebeci ilericilerin, devrimcilerindir!

TKH Gençliği'nden yapılan açıklamada "Gericiliğe, işsizliğe, geleceksizliğe, yoksulluğa karşı gençlik tartışmaya ve memleketin kurtuluşu için mücadeleyi yükseltmeye devam edecek!" denildi.

TKH Gençliği: Cebeci ilericilerin, devrimcilerindir!

TKH Gençliği, bugün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde öğrenci forumuna yönelik gerçekleştirilen polis şiddetine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada yaşanan bu durumun AKP-MHP iktidarının gençlikten duyduğu korkuyu ifade etmekte olduğu belirtilirken, gençliğin boyun eğmeyeceği vurgulandı. “Cebeci İlericilerin, Devrimcilerindir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz hafta, ilerici öğrencilerin ekonomik kriz ve öğrencilerin hakları konusunda gerçekleştireceği foruma Ülkücü Faşist çeteler tarafından saldırılırken, kolluk kuvvetleri, eli bıçaklı faşistleri uzaklaştırmaktansa devrimci öğrencileri hedef almıştır!

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan ve TKH Gençliği’nin de katılımcısı olduğu forum, polisler tarafından engellenmiştir.

Yaşanan bu durum, AKP-MHP iktidarının gençlikten duyduğu korkuyu ifade etmektedir. Gençliğin memleket sorunları hakkında tartışması ve hakkını araması bu düzeni ve temsilcilerini korkutmaktadır.

Gençliğin mücadelesinin önünün kesilmesi için ise faşist çeteler devreye sokulmaktadır. Yıllardır aydınların, emekçilerin, gençlerin karşısında yer alan, bir dizi katliama ve provokasyona imza atan bu güruhun ise gençlik açısından herhangi bir meşruiyeti bulunmamaktadır.

Gençlik boyun eğmeyecek!

Gericiliğe, işsizliğe, geleceksizliğe, yoksulluğa karşı gençlik tartışmaya ve memleketin kurtuluşu için mücadeleyi yükseltmeye devam edecek!”