TKH: Emperyalist ABD ülkemizden defol! Yankee go home!

Türkiye Komünist Hareketi emperyalist ABD'nin 6. Filo'suna bağlı savaş gemisinin Sarayburnu'na demirlemesine karşı "Emperyalist ABD ülkemizden defol! Yankee go home! ABD’nin 6. Filosu’na karşı Sarayburnu’ndayız!" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

TKH: Emperyalist ABD ülkemizden defol! Yankee go home!

ABD emperyalizminin 6. Filo’sunun amiral gemisi USS Mount Whitney’in dün gece Sarayburnu’na demirlemesi üzerine Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada NATO’nun ve emperyalizmin daha fazla yayılmacılık istediği vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Emperyalist ABD ülkemizden defol! Yankee go home! ABD’nin 6. Filosu’na karşı Sarayburnu’ndayız!

Amerikan emperyalizminin 6. Filosu’nun amiral gemisi USS Mount Whitney’in dün gece İstanbul’a gelip Sarayburnu’na demirlemiştir. ABD’nin savaş gemisi üç gün burada kalacak, sonrasında ise Karadeniz’e açılacaktır.

ABD emperyalizmi daha fazla yayılmacılık ve daha fazla savaş istediğini bu adımı ile göstermiş bulunmaktadır. Bu geminin ülkemize gelişi ve Karadeniz’de katılacağı olası NATO operasyonu doğrudan Doğu Akdeniz, Karadeniz, Ortadoğu ve Kafkaslar’a dönük emperyalist müdahalenin bir parçasıdır.

Geminin geçtiğimiz günlerde yapılan G-20 zirvesinin hemen ardından göstere göstere İstanbul’a gelmesi, tam da bu müdahale arayışının pervasızlığının ve emperyalist saldırganlığın önemli bir örneğidir.

ABD emperyalizminin kimlerden cesaret aldığını ise çok iyi biliyoruz. Ülkemizdeki Amerikan işbirlikçisi güçler, AKP iktidarı ve yandaşları bu tablonun birinci elden sorumlusudur. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin delinmesinden tutun, Karadeniz’de yükseltilen emperyalist saldırganlığın yandaşlığını kimlerin yaptığı; NATO’nun tüm operasyonlarına hevesli bir şekilde atlayanların kimler olduğu bellidir.

Emperyalist ABD ve NATO emekçilere baş eğdirebileceğini, bağımsızlık mücadelesini engelleyebileceğini zannediyor. Ülkemizin tarihinin ise emperyalizme karşı boyun eğmeyenlerin tarihi olduğu unutuyor!

Ülkemiz tarihinin köklerinde anti-emperyalizm vardır. Türkiye’de solun mücadele tarihi bağımsızlıkçı, yurtsever kimlikle örülmüş ve emperyalist ABD’nin 6. Filosunun askerlerini denize dökmek gibi onurlu eylemlere imza atılmıştır.

Dün olduğu gibi bugün de bu ülkenin ilerici, yurtsever insanları Amerikan emperyalizmine de, NATO’ya da, onların saldırgan politikalarına da geçit vermeyecektir.

ABD ülkemizden ve bölgemizden defol!

Yankee go home!

Kahrolsun emperyalizm!

Türkiye Komünist Hareketi”