TKH: Cumhuriyet'in fabrika ayarlarında laiklik vardır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yayımlanan basın açıklamasında, "AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışı sonrası yapılan tartışmalara camiye çevrilen Ayasofya’ya “baş imam” olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da katıldı. Adının önünde “akademik unvan” bulunan gerici imam, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek temel ilkelerden biri olan laikliğin anayasada yer almaması gerektiğini açıkça ilan etti." denildi.

TKH: Cumhuriyet'in fabrika ayarlarında laiklik vardır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yayımlanan basın açıklamasında, “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışı sonrası yapılan tartışmalara camiye çevrilen Ayasofya’ya “baş imam” olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da katıldı. Adının önünde “akademik unvan” bulunan gerici imam, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek temel ilkelerden biri olan laikliğin anayasada yer almaması gerektiğini açıkça ilan etti.” denildi.

”Cumhuriyet’in fabrika ayarlarında laiklik vardır!” başlıklı basın açıklamasında, “Cumhuriyet, hilafete, saltanata ve emperyalist işgale karşı kurulmuştur. Bugün Cumhuriyet’in fabrika ayarlarıyla bizzat AKP oynamış, ülkemiz emperyalizme daha da bağımlı hale gelmiş, saltanata öykünen tek adam yönetimi kurularak laiklik ayaklar altına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

KOMÜNİSTLER DİYOR Kİ | Cumhuriyet’in fabrika ayarlarında laiklik vardır!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışı sonrası yapılan tartışmalara camiye çevrilen Ayasofya’ya “baş imam” olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da katıldı. Adının önünde “akademik unvan” bulunan gerici imam, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek temel ilkelerden biri olan laikliğin anayasada yer almaması gerektiğini açıkça ilan etti.

Cumhuriyet, hilafete, saltanata ve emperyalist işgale karşı kurulmuştur. Bugün Cumhuriyet’in fabrika ayarlarıyla bizzat AKP oynamış, ülkemiz emperyalizme daha da bağımlı hale gelmiş, saltanata öykünen tek adam yönetimi kurularak laiklik ayaklar altına alınmıştır.

Cumhuriyet’in arkasına saklanarak şeriat propagandası ve laiklik düşmanlığı yapanlar ortadadır.

1923 Cumhuriyeti’nin kimler tarafından yıkıldığını, anayasanın bugün nasıl askıya alındığını halkımız çok iyi bilmektedir.

Erdoğan tarafından tartışmaya açılan anayasanın gizli gündemi laikliğin ortadan kaldırılması mıdır? Bu soru herkes tarafından sorulmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi”