TKH: Ankara Gar Katliamı, AKP'nin kanlı sicilidir!

Türkiye Komünist Hareketi, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın yıldönümünde bir açıklama yayımladı.

TKH: Ankara Gar Katliamı, AKP'nin kanlı sicilidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümünde “Ankara Gar Katliamı, AKP’nin kanlı sicilidir!” başlıklı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada “Ankara Gar Katliamı, AKP eliyle kurulan düzenin gerçek yüzüdür. Katilleri ve onları koruyanları unutmayacağız!” ifadelerine yer verilirken AKP iktidarının Ankara Gar Katiliamı’nın hesabını vermesi gerektiği vurgulandı.

Bugün Ankara’da katliamda hayatını yitirenler için yapılan anmaya polislerin saldırmasına dönük Türkiye Komünist Hareketi açıklamasında bir kınama mesajı da yayımladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda gerçekleştirilen bombalı katliamının üzerinden 6 yıl geçti. 103 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği katliam, AKP eliyle ülkemizin nasıl bir felaket yaşadığının en somut tarihi olaylarından birisi olarak tarihe geçti.

Katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen adalet mücadelesi hala sürüyor. Katliamda rolü olan cihatçı terör çetelerinin bütün delillere rağmen cezalandırılmaması, yargı sürecinin zamana bırakılması bu katliamın sorumlularının ortaya çıkmasını engelleme girişimidir.

Ülkemizde yaşanan katliamların sorumlusu AKP iktidarıdır. Cihatçı çetelerin hamiliğini üstelenen AKP’nin kanlı sicilinde 103 yurttaşımızın katliamı yazmaya devam etmektedir.

Bombalı katliamla 103 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği Ankara Gar Katliamı’nı anmaya bugün bile izin verilmiyor. Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümünde bu katliamın unutulmaması için gerçekleştirilen basın açıklamasına yönelik polis saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Ankara Gar Katliamı, AKP eliyle kurulan düzenin gerçek yüzüdür. Katilleri ve onları koruyanları unutmayacağız!

Ankara Gar Katliamı’nın hesabı verilmelidir!