TKH: Ahmet Kaçmaz’ı saygıyla uğurluyoruz!

TKH tarafından yayımlanan açıklamada, ''Türkiye sosyalist hareketi, mücadele tarihinin önemli isimlerinden ve önderlerinden birisini daha kaybetmiştir. Ahmet Kaçmaz’ın adı, işçi sınıfının eşitlik ve özgürlük kavgasında unutulmayacaktır'' ifadelerine yer verildi.

TKH: Ahmet Kaçmaz’ı saygıyla uğurluyoruz!

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin (TSİP) kurulduğu 1974’den, kapandığı 1990’a kadar genel başkanlık görevini yürüten Genel Başkanı Ahmet Kaçmaz, bu sabah yaşamını yitirdi. 83 yaşındaki Ahmet Kaçmaz’ın çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ahmet Kaçmaz’ın hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP)’nin kurucu genel başkanı Ahmet Kaçmaz’ın bu sabah yaşamın yitirmesinden dolayı üzüntülerimizi bildirir, başta ailesi ve yoldaşları olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

Türkiye sosyalist hareketi, mücadele tarihinin önemli isimlerinden ve önderlerinden birisini daha kaybetmiştir. 1974 yılından 1990 yılına kadar TSİP Genel Başkanlığı görevini üstlenen Ahmet Kaçmaz’ın adı, işçi sınıfının eşitlik ve özgürlük kavgasında unutulmayacaktır.”