TKH, ABD yaptırımlarına karşı Küba halkının yanında

TKH İstanbul İl Örgütü, Küba'yı "terörü destekleyen ülkeler" listesine dahil eden ve ekonomik yaptırımlar ile Küba halkına diz çöktürmeye çalışan emperyalist ABD'yi Galata Köprüsü'ne asılan pankart ile protesto etti.

TKH, ABD yaptırımlarına karşı Küba halkının yanında

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Küba’nın ABD tarafından, “terörü destekleyen ülkeler” listesine alınmasına dair basın açıklaması yayınlamıştı. ABD’nin bu hamlesinin emperyalist karakterini bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada, “Emperyalist ABD, boyunduruğu altına alamadığı ülkeleri teslim almak için ekonomik yaptırım, ambargo, abluka ve doğrudan müdahale siyasetini devreye sokmaktan asla vazgeçmeyecektir” ifadeleri yer almıştı.

TKH, “ABD emperyalizmi dünyanın en büyük haydut devletidir” ifadesine yer verdiği açıklamasında Sosyalist Küba ve Küba Komünist Partisi ile dayanışma mesajı da verdi.

TKH İstanbul İl Örgütü Küba’yı “terörü destekleyen ülkeler” listesine dahil eden ve ekonomik yaptırımlar ile Küba halkına diz çöktürmeye çalışan emperyalist ABD’yi Galata Köprüsü’ne asılan pankart ile protesto etti.