TKH: 10 yurttaşın tutuklanması adaletsizliktir!

TKH'nin açıklamasında ''10 yurttaşımızın tutuklanması, AKP eliyle kurulan bu rejimde anayasal hakkın bulunmadığını ve rejimin tam bir istibdat rejimi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Tutuklanan 10 yurttaşımızın yanındayız'' denildi.

TKH: 10 yurttaşın tutuklanması adaletsizliktir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolarda 10 yurttaşın tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP eliyle kurulan bu rejimde anayasal hakkın bulunmadığını ve rejimin tam bir istibdat rejimi olduğunu bir kez daha göstermiştir.” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Eylemlerde anayasal haklarını kullanan ve taleplerini ifade eden yurttaşların tutuklanmasının hukuki değil tamamıyla siyasal kararlar olduğunu vurgulayan TKH’nin, açıklamasında, ”Tutuklanan 10 yurttaşımızın yanındayız. Anayasal haklarını kullanan insanları tutuklamalarla korkutacağını zannedenler, bu ülkenin ilerici birikiminin boyun eğmeyeceğini bilmeyenlerdir” denildi.

“10 yurttaşın tutuklanması adaletsizliktir!” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

”Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne yapılan gayrimeşru atama sadece akademik alana siyasi müdahale değil aynı zamanda bedeli 10 yurttaşımızın tutuklanması olarak karşımıza çıkan büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir!

10 yurttaşımızın tutuklanması, AKP eliyle kurulan bu rejimde anayasal hakkın bulunmadığını ve rejimin tam bir istibdat rejimi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

AKP içinde ne belediye başkanı ne de milletvekili adayı yapılan bir ismin dışarıdan ve tepeden bir biçimde tamamıyla siyasal saiklerle ülkemizin köklü bir üniversitesinin başına atanmış olmasının yanlışlığı ortadayken, bu yanlışlığa karşı tepkilerini gösteren ve anayasal haklarını kullanan 10 yurttaşın tutuklanmasını normal saymıyoruz!

Anayasal haklarını kullanan ve taleplerini ifade eden yurttaşların tutuklanmasının hukuki değil tamamıyla siyasal kararlar olduğu ortadadır. En son sadece bir sosyal medya uygulaması gerekçe gösterilerek sosyalist bir öğrencinin tutuklanmasını şiddetle protesto ediyoruz!

Tutuklanan 10 yurttaşımızın yanındayız. Anayasal haklarını kullanan insanları tutuklamalarla korkutacağını zannedenler, bu ülkenin ilerici birikiminin boyun eğmeyeceğini bilmeyenlerdir!”