Kendi bakanlığına dezenfektan satan Ruhsar Pekcan görevden alındı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünüp atama yapılırken, kendi bakanlığına ürün sattığı doğrulanan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı.

Kendi bakanlığına dezenfektan satan Ruhsar Pekcan görevden alındı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Kendi Bakanlığına mal sattığı doğrulanan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınırken, yerine Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin atandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından bakanlığa dezenfektan satılmasının ortaya çıkmasının ardından Ruhsar Pekcan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Pekcan’ın yerine AKP Milletvekili Mehmet Muş getirildi.