THY yöneticileri için 2020 yılında 19 milyon TL'den fazla para harcanmış

Türk Hava Yolları tarafından yayımlanan faaliyet raporuna göre, 2020 yılında maaş ve diğer olanaklar dahil, 22 yöneticiye 19 milyon TL'den fazla para harcandığı öğrenildi.

THY yöneticileri için 2020 yılında 19 milyon TL'den fazla para harcanmış

Türk Hava Yolları (THY) 2020 yılına ait faaliyet raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Raporda yer alan verilere göre THY, yöneticileri için 2020 yılında toplam  19 milyon 466 bin 996 lira harcadığı ortaya çıktı.

THY ve raporda adı verilen bağlı 2 şirketteki yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilerinin harcamalarının yer aldığı raporda “kişi bazında yapılan harcama” maddesine karşılık, “Yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm menfaatlerin toplamı yıllık faaliyet raporunda toplam olarak paylaşılmış olup, kişi bazında açıklanmamıştır” denildi.

“Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” olarak açıklanan giderlerde huzur hakkı alanlarında her 3 ayda bir brüt maaş üzerinden ikramiye aldıkları bilgisi yer aldı.

THY ve bağlı 2 şirketin yönetim kurulunda 22 yönetici var. Ancak 3 isim birden fazla yerde görev aldığı için toplamda 3 şirkette 19 ayrı isim görev yapıyor. Böylece rapora göre 19.5 milyon 19 kişiye dağıtılmış oldu.