Thodex vurgununda 9 şüpheliye tutuklama talebi: Aralarında Fatih Özer'in kardeşleri de var

Thodex soruşturmasında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Thodex vurgununda 9 şüpheliye tutuklama talebi: Aralarında Fatih Özer'in kardeşleri de var

400 bine yakın kişiyi dolandırarak yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçan Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşlerinin de aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Kripto para dolandırıcılığı Thodex soruşturmasında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 4 şüpheliyi de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk eden savcılık, 3 şüpheliyi ifadesinin alınmasının ardından serbest bıraktı.

Thodex soruşturmasında aralarında Fatih Özer’in kardeşlerinin de bulunduğu 16 şüpheli, sabah saatlerinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

KARDEŞLERE TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık ifadesinin alınmasının ardından aralarında Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu 9 şüpheliyi “Suç işleme amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

3 ŞÜPHELİ SERBEST

Savcılık, 4 şüpheliyi de “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Öte yandan savcılık ifadesinin alınmasının ardından 3 şüpheliyi serbest bıraktı. Şüphelilerin hakimlikteki sorgusu devam ediyor.