Thodex soruşturmasında gizlilik kararı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Thodex ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

Thodex soruşturmasında gizlilik kararı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex hakkında resen soruşturma başlattı. Dosyaya ise gizlilik kararı getirildi.

Yatırımcıyı  391 bin kişiyi 2 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan kripto para borsası Thodex’in Kadıköy’deki merkezine operasyon başlatılırken, söz konusu soruşturmayı yürüten savcılık, dosyaya gizlilik kararı getirdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex’e yönelik operasyon başlattı.

Çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı merkezi Kadıköy’de bulunan şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç örgütü kurmak” suçundan re’sen soruşturma başlattı.

Öte yandan, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da fotoğrafı ortaya çıkmıştı.